Görüş Bildir
Haberler
Zirvede Messi ve Ronaldo Yok! 21. Yüzyılın Gol Ortalaması En Yüksek 10 Futbolcusu

Zirvede Messi ve Ronaldo Yok! 21. Yüzyılın Gol Ortalaması En Yüksek 10 Futbolcusu

04.11.2021 - 15:32

21. yüzyılın en iyi futbolcuları Messi ve Ronaldo'dur tartışmasız. Bu ikilinin maç başına gol ortalaması da bir hayli yüksek. Ancak 2000 yılından günümüze en yüksek gol ortalaması tutturan futbolcuların listesinde oldukça sürpriz bir sonuç ortaya çıktı ve listede bu ikiliyi geçen biri var. İşte karşınızda 21.yüzyılın maç başına en yüksek gol ortalaması tutturan 10 futbolcusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zlatan Ibrahimovic

10. Zlatan Ibrahimovic

Maç başına gol ortalaması: 0.60 (447 gol)

Kendisi için 'yıllanmış bir şarap gibi' diyebileceğimiz Ibrahimovic, özellikle kariyerinin ilk yıllarında maç başına gol ortalaması düşük bir forvetti. Buna rağmen listenin 10.sırasında kendine yer bulabilmiş. Gittiği her takımı bir seviye üste taşıyan Ibrahimovic, kariyerini sonlandırmadan bu ortalamayı yükseltebilecek mi göreceğiz.

9. Ruud van Nistelrooy

9. Ruud van Nistelrooy

Maç başına gol ortalaması: 0.60 (270 gol)

Kariyerinin sonunu sakatlıklarla boğuşarak geçiren Nistelrooy, özellikle Manchester United döneminde futbolunu en üst seviyeye çıkarmıştı. Sakatlıklar yüzünden futbola dilediği gibi veda edemeyen Hollandalı yıldız, buna rağmen maç başına 0.60 gol ortalamasıyla futbolu bıraktı.

8. Neymar

8. Neymar

Maç başına gol ortalaması: 0.62 (263 gol)

Messi ve Ronaldo ile aynı döneme gelmese belki de birkaç Ballon D'or kazanabilecek olan Neymar, listenin 8.sırasında. Özellikle son dönemde çok sık sakatlanan Neymar, geçtiğimiz günlerde futbolu erken bırakabileceğinin sinyallerini de vermişti.

7. Kylian Mbappe

7. Kylian Mbappe

Maç başına gol ortalaması: 0.62 (184 gol)

Futbol dünyasına çok genç yaşta damga vuran Fransız yıldızın daha önünde uzun yıllar var. Şu an listenin 7.sırasında olsa bile önümüzdeki yıllarda ilk 3'ü zorlaması olası.

6. Luis Suarez

6. Luis Suarez

Maç başına gol ortalaması: 0.63 (368 gol)

En iyi dönemlerinde Messi ve Ronaldo seviyesinin bir tık altında olan Suarez, Barcelona'dan gayet haksız bir şekilde gönderildi. Daha sonra Atletico Madrid'in şampiyonluğuna büyük katkı yaparak hala en üst seviyelerin futbolcusu olduğunu gösterdi. Listenin 6.sırasında yer bulması aslında hiç sürpriz değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Harry Kane

5. Harry Kane

Maç başına gol ortalaması: 0.64 (269 gol)

İngiliz futbolunun son dönemdeki tartışmasız en büyük yıldızı olan Harry Kane listenin 5.sırasında. Tottenham'da olmasaydı daha yüksek gol ortalamasına ulaşır mıydı, o tartışılır. Ama farklı bir kulüpte olsaydı o çok hak ettiği kupalardan birini kazanabilirdi sanki?

4. Robert Lewandowski

4. Robert Lewandowski

Maç başına gol ortalaması: 0.74 (486 gol)

Her zaman çok iyi bir forvet olan Lewandowski, özellikle son yıllarda çıtayı çok ayrı bir noktaya koydu. Ballon D'or'un bu seneki en büyük favorilerinden olan Lewa, 21.yüzyılın en iyi gol ortalamasına sahip 4.futbolcusu.

3. Cristiano Ronaldo

3. Cristiano Ronaldo

Maç başına gol ortalaması: 0.75 (790 gol)

36 yaşında hala leblebi gibi gol atmaya ve gerektiğinde sahneye çıkıp takımını kurtarmaya devam eden Ronaldo'ya ne desek az. Real Madrid döneminde ortalaması 1'in üzerindeydi ve Messi ile birlikte çıtayı belki de futbol tarihinde kimsenin ulaşamayacağı bir seviyeye çekmişlerdi. Kendisini izlediğimiz son birkaç yılın içinde olduğumuzu bilmek de biz futbolseverleri oldukça üzüyor.

2. Lionel Messi

2. Lionel Messi

Maç başına gol ortalaması: 0.80 (755 gol)

Hem gol hem de asist olarak astronomik seviyelerde ortalamaları olan Messi'nin 91 gol attığı 2012 yılında ortalaması 1.31'di. 30'lu yaşlara geldikçe gol ortalaması birazcık düşen Messi'nin, 'düşen' ortalaması sonucu oluşan rakam 0.80. Çıtayı ne kadar yükseğe çekmiş varın siz düşünün. Ligue 1'de hala golle tanışamamış olsa da ilk golünü attıktan sonra yardırma ihtimali bir hayli yüksek. Sonuçta Messi...

1. Erling Haaland

1. Erling Haaland

Maç başına gol ortalaması: 0.98 (119 gol) 

Kariyerine fırtına gibi başlayan Haaland gol ortalamasıyla da göz kamaştırıyor. Böyle giderse kariyerini bitirdiğinde 1 gol ortalamasının üzerine bile çıkabilir. Elbette yaşı çok genç ve ortalaması onlardan yüksek olsa da hala Messi ve Ronaldo seviyesinde değil. Ancak şu şüphesiz ki futbolun geleceğine damga vuracak ilk isimlerden biri de kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
24
14
9
7
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın