Görüş Bildir
Haberler
Ziraat Bankası'ndan Demirören Kredisi Hakkında Açıklama: 'Hesaplarda İzleniyor'

Ziraat Bankası'ndan Demirören Kredisi Hakkında Açıklama: 'Hesaplarda İzleniyor'

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Demirören Holding'e verilen kredi hakkında 'Söz konusu firmanın da kredileri an itibarıyla Ziraat Bankası’nda canlı hesaplarda izleniyor ancak şunun altını özellikle çizeyim. Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, dün Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Komisyonu’nda sunum yaptı. Ziraat Bankası’nın en büyük aktif banklalardan biri olduğunu ifade eden Çakar, “Bankanın aktif büyüklüğü bugün itibarıyla 1 trilyon lirayı aşmış durumda. Bu aktif büyüklüğün özellikle aktif tarafına bakıldığında, kredilerle bizim 743 milyar lirayla ekonomimize destek verdiğimizi görüyoruz” diye konuştu.

"Sadece tarımı kurgulayan banka olmaktan çıktık"

"Sadece tarımı kurgulayan banka olmaktan çıktık"

Çakar, Ziraat Bankası’nın kuruluş noktasının tarım olduğunu ancak sadece tarımı kurgulayan bir banka olmaktan çıktıklarını söyledi. En büyük aktif bankalarından birisinin Ziraat Bankası olduğunu ifade eden Çakar, tarım dışındaki sektörlere de kredi verildiğini kaydetti.

Ziraat Bankası’nın tarımın finansmanında yine ana kreditör bankalardan biri olduğuna dikkat çeken Çakar, sektörel olarak bankanın toplam büyümesi içinde payının düşmesinin o sektöre kredi verilmediği anlamına gelmediğini belirterek ‘çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini’ söyledi.

Çakar, kredilerin sektörel dağılımının tarımda yüzde 20, imalatta yüzde 19, ticarette yüzde 18, enerji de yüzde 8 olduğunu belirtti. Çakar, kredilerin takibe düşme oranının Ziraat Bankası’nda yüzde 2.3 olduğunu, bu oranın sektörün gerisinde kaldığını söyledi.

"Medyaya verilen kredi izleniyor"

"Medyaya verilen kredi izleniyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alpaslan Çakar, Demirören Holding’in ismini zikretmeden, son günlerde medya kuruluşuyla ilgili bir konunun çok gündeme getirildiğini belirtti. Kredinin ‘canlı hesaplarda izlendiğini’ söyleyen Çakar, şunları kaydetti:

Ziraat Bankası ticarete, hizmete, enerji sektörüne, inşaata, her sektöre kredi verdiği gibi medya sektörüne de kredi verir. Söz konusu firma da bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Söz konusu firmanın da kredileri an itibarıyla Ziraat Bankası’nda canlı hesaplarda izleniyor ancak şunun altını özellikle çizeyim. Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir. Bir kredi işlemidir, her kredi işleminin tabi olduğu, bankacılıkta belirlenmiş olan kural seti neyse o kural seti içerisinde biz kendilerine muamele edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Demirören Holding’e Doğan Medya Grubu’nu satın alırken Ziraat Bankası'ndan çekilen 750  milyon dolarlık kredi suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelmişti. Peker, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı dolarlık krediyi ödemediğini öne sürmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

"Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir” ben inandım.

tutski yançek

yani Sedat Peker haklı. Demirören kredi almış ve ödememiş. benim açıklamadan anladığım buydu. canlı hesap falan hikaye...

Tamam da ödedi mi hiç yoksa ödemedi mi? Faizi dahil şimdiye kadar hiç para yatırılmadığı, hiçbir ödeme alındı mı? Sorular bunlardı. "Evet kredi verdik, vere... Devamını Gör