Görüş Bildir
Haberler
Zika Virüsü İçin Küresel Acil Durum İlan Edildi

Zika Virüsü İçin Küresel Acil Durum İlan Edildi

Ulaş
02.02.2016 - 02:02 Son Güncelleme: 02.02.2016 - 10:15

Hamile kadınlara bulaşması durumunda bebeklerin beyin gelişimini engelleyen ve kafalarının normalden küçük kalmasına yol açan Zika virüsü, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel acil durum ilan edilmesine neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Cenevre'deki merkezinde Zika virüsü nedeniyle pazartesi günü olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Örgüt yetkilileri, uzmanlarla birlikte Latin Amerika'da ortaya çıkan ve Avrupa'ya sıçrayan virüsün yol açtığı tehlikeleri ve daha fazla yayılma riskini ele aldı.

Toplantı sonrası virüsün yayılma riskinin yüksek olduğuna işaret eden Örgüt, küresel sağlık alarmı verilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını kararlaştırdı.

"Bilimsel kanıtlar eksik"

"Bilimsel kanıtlar eksik"

Zika virüsü ve anne karnındaki bebeklerde kafatasının küçük kalması (mikrosefali) arasında bağlantı olduğuna işaret eden DSÖ Başkanı Margaret Chan, ancak bununla birlikte ellerinde henüz kapsamlı bilimsel kanıt olmadığını da belirtti.

Chan, 'Koordineli bir uluslararası yanıta ihtiyacımız var' diye konuştu. Chan bu konudaki çalışmaların sürdürüleceğine işaret etti.

Zika virüsü nedir?

Zika bulaşan kişilerin yüzde 20'sinde grip benzeri ve ölümcül olmayan semptomlar ortaya çıkıyor. Hamilelerde ise tehlikeli komplikasyonlar ve mikrosefalili doğumlar görülebiliyor. Virüsün aşısı ve hastaların tedavisinde kullanılabilecek ilaç bulunmuyor.

DSÖ son olarak Ağustos 2014'te Ebola salgını nedeniyle küresel sağlık alarmı vermişti. Alarm uyarınca virüsün görülmediği ülkelerde de gerekli önlemlerin alınması ve virüsün yayılmasının engellenmesi gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
82
11
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Ziya Boz

Virüs ne zaman Avrupa'ya sıçradı o zaman Dünya Sağlık Örgütü için sorun teşkil etti.

Pasif Kullanıcı

bizi yaratan uzaylılar deneylerine devam ediyor.

Şarköylü metalci

hepinizin soyunu kurutucazz. bunlar daha başlangıç...

Biricim Biricim

Nuran Wolfschwenger Retweetledi: Already Happened. Dünya SağlıkÖrgütünün( (WHO) sağlık alarmı verdiği Zika Virüsü'nin patenti Rockefeller Vakfı tarafından 1... Devamını Gör

Ali Rıza Sivar

o zaman zika zika geliyor yani kaçarı yok....