Görüş Bildir
Haberler
Zihinsel Engelli Genci Döven Polisler: 'Yanlışlıkla Dövdük, Özür Dileriz'

Zihinsel Engelli Genci Döven Polisler: 'Yanlışlıkla Dövdük, Özür Dileriz'

Elazığ'da, zihinsel engelli bir genç okuldan eve dönerken sivil polisler tarafından dövüldü. Polisler sağ gözünde yüzde 80 görme kaybı oluşan gencin annesine 'Yanlışlıkla dövdük özür dileriz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elazığ'da 23 yaşındaki zihinsel engelli Bilal Aydıngöz, okuldan eve doğru gittiği sırada bazı şüphelileri arayan sivil polisler tarafından durdurularak dövüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinde ve yüzünde morluklar oluşan Aydıngöz daha sonra polisler tarafından Merkez Polis Amirliği'ne götürüldü. 

Engelli gencin, o bölgede bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz'ün oğlu olduğunun anlaşılması üzerine haber verilen baba Aydıngöz, karakola gelerek aldığı oğlunu hastaneye götürdü.

'Gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur'

Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Bilal Aydıngöz'ü muayene eden doktorlar, 'Sağ göz etrafında darbe bağlı hematon, 5x5 cm kan toplanma, göz içinde hücrelerde kanama, göz iç duvarı kemiğinde kırık, gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur' şeklinde rapor verdi. 

Alınan raporun ardından anne Kibriye Aydıngöz, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, oğullarını döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Yerde tekmelediler'

Yunus ekiplerinin kendisinin durdurduktan sonra gelen sivil polis ekiplerinin dövdüğünü söyleyen Bilal Aydıngöz, 'Gelen sivil polis vurmaya başladı, yerde de tekmelediler. Sonra ekip otosuna attılar, karakola götürdüler beni. Buz verdiler ellerim titriyordu, tutamadım' dedi.

"Yanlışlıkla vurduk özür dileriz"

"Yanlışlıkla vurduk özür dileriz"

Oğlunun hiç bir olaya karışmadığını kaydeden Kibriye Aydıngöz, şunları anlattı: 'Oğlum okuldan eve gelirken, bunlar başkalarını arıyorlarmış, oğlum da kaldırımda yürüyormuş. Polis geldi bana dedi ki, 'Teyze valla biz yanlışlıkla vurduk, özür dileriz. Karakola baskın yapan çocuklar vardı, biz onları kovalıyorduk, yanlışlıkla vurduk' dediler. Bilal yüzde 51 zihinsel engelli. Kalp rahatsızlığı var. Bu olaydan sonra gözünde yüzde 80 görme kaybı var.'

'Bir polis çocuğu olsa seferber olurlar'

Anne Kibriye Aydıngöz, şikayetten sonra oğlunu döven polisin açığa alındığının kendilerine söylendiğini ancak sadece yerinin değiştirildiğini öğrendiklerini belirterek, “Emniyet Müdürü’nden de şikayetçiyim. Merkez karakolundan, yunus ekiplerinden, o gün görevde olan ekiplerden şikayetçiyim. Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Bir polis çocuğu olsa seferber olurlar” dedi.

Şahismail Gezici / ELAZIĞ / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
2
2
1
0
0