Görüş Bildir
Haberler
Zehirli Olduğuna İnanamayacağınız 7 Hayvan

Zehirli Olduğuna İnanamayacağınız 7 Hayvan

Batuhan Bilik
10.01.2015 - 13:23 Son Güncelleme: 10.01.2015 - 14:36

Hepimiz birçok yılanın böceklerin arıların zehirli olduğunu biliriz. Peki ya bir balık kaplumbağa yada bir kuşun zehirli olabileceğini biliyormuydunuz ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ördek Gagalı Platypus

1. Ördek Gagalı Platypus

Ördek gagalı platypus'un arka ayakları üzerin de bir çıkıntı bulunmaktadır.Zehiri Kedi köpek ve daha kücük canlılar için ölümcül olsada insanlar için oldukça acılı saatler yaşatmasına rağmen ölümcül değildir.Erkeklerin zehir oranı dişilere göre daha düşüktür.

Zehirli böcek veya sürüngenlerin aksine bu toksin aslında avını öldürmek ve etkisiz hale getirmekten ziyade çiftleşme mevsiminde hakimiyet iddia etmek için kullanılır.

2. Pitohui

2. Pitohui

Kukuletalı Pitohui belgelenenen ilk zehirli kuş türüdür. Yeni Gine'de bulunan bu tür zehirini besin kaynağı olan dart frog ve Choresine böceğinden alır.Besinleri sayesinde tüylerinde ve derisinde homobatrachotoxin adınca bir nörotoksin salgılar.Dokunuluğunda yoğun miktarda uyuşma ve karıncalanma hissi yaşatır.

3. Yavaş Loris

Yavaş Loris muhtemelen dünyanın en güzel hayvanlarından birisidir.Kullandıkları toksin özellikle kendilerini ve yavrularını korumak için olsa da insanlarda birkaç ölümcül vaka yaşanmıştır.Fakat bu vakalar zehirin kendisi yüzünden değil anaflaktik şoktandır.Toksin hafif ve önemli değildir.Eğer bir yavaş loris tarafından ısırılırsanız vücudunuzda ödem ve yoğun miktarda acı olacaktır.

4. Kutu Kaplumbağası

4. Kutu Kaplumbağası

Üç parmaklı Kutu Kaplumbağalar oldukça utangaç hayvanlar olup son zamanlarda ABD' de ev hayvanı olarak bakılmaktadır.Isırma yada sokma gibi bir durum olmayıp Kaplumbaganın kendi eti zehirlidir.Zehirli olma nedenleri yedikleri bir çeşit mantardır. Mississippi yakınlarında bir grup genç kutu kaplumbağa üzerinde yemek yemiş ve hastanelik olmuştur.

5. Shrew

5. Shrew

Bir kaç Shrew türü oldukça zehirlidir.İnsanlarda gün boyu devam eden kızarıklık şişlik ile birlikte yoğun acı birkaç vaka kayıtlara girmiştir.Bağzı insanlarda birkaç günlük kısmi felç yaşandığı da olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Solenodon

6. Solenodon

Solenodon ender bir zehirli memeli türüdür.Özel olarak gelişen dişleri yılan dişine benzer ve zehir enjekte edebilmektedir.Yok olma tehlikesi yaşıyan canlılar listesinde en üst sıralarda yer almaktadır

7. Kedi Balığı

7. Kedi Balığı

Biz yayın balıklarının ağrılı ve kötü ısırıklara yol açabildiğini biliyoruz ama Michigan da yüksek lisans öğrencisi Jeremy Wright tarafından yapılan bir çalışmada , yayın balıklarının 1.600 türünden en az 1250 sinin zehirli olduğunu biliyormuydunuz ?

Bu zehir başta diğer balıklara ve su canlılarına karşı savunma olarak kullanılsa da insanlar la olan karşılaşmalar da olmuştur.Toksin kırmızı kan hücrelerini parçalayarak şiddetli ağrı, düşük kan akışı, kas spazmı ve solunum yetmezliği gibi etkilere yol açmaktadır

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
54
19
18
15
15
13