Görüş Bildir
Haberler
Zarrab'ı Tutuklatan Savcı Bharara, İddianamesine Türkiye'yi de Ekledi

etiket Zarrab'ı Tutuklatan Savcı Bharara, İddianamesine Türkiye'yi de Ekledi

ATKN
19.04.2016 - 11:00 Son Güncelleme: 19.04.2016 - 12:59

Amerika'da Reza Zarrab'ı tutuklatan New York savcısı Preet Bharara, Zarrab'a ilişkin hazırladığı ve mahkemeye sunduğu yeni iddianamesine, 'New York ile birlikte, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve her nerede bu suçlar işlendiyse' ifadesini ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran asıllı Türk iş adamı Reza ZarrabAmerika'da tutuklatan New York savcısı Bharara, iddianamesini yeniledi.

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre iddianamenin 'suçlamalar' bölümünde değişikliğe giden ve yeni iddianameyi 30 Mart'ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sunan savcı Bharara, Türkiye, New York ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni 'suçların işlendiği yerler' olarak belirtti.

Türkiye'den bilgi ve belge talebi olabilir...

Türkiye'den bilgi ve belge talebi olabilir...

Değişikliği değerlendiren New York Güney Bölgesi Mahkemesi'ne kayıtlı avukat Cahit Akbulut, Türkiye'nin suçların işlendiği ülkeler arasına alınmasının, dava sürecinde Adalet Bakanlığı'ndan bilgi ve belge talep edilebileceğini gösterdiğini belirtti. Akbulut, 'Bu önceki iddianamede bir eksiklik ya da tamamlayıcı bir düzeltme olabilir' dedi.

Miami'de tutuklanan Reza Zarrab'ın, davanın asıl görüleceği yer olan New York'a sevk yolculuğu başlamıştı. Birkaç gün sürecek yolculuğun ardından Zarrab, New York'a getirilmesinin hemen ardından hakim karşısına çıkarılacak.

Hürriyet, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
53
32
17
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

adaleti başka bir ülkede aramak çok zoruma gidiyor....hırsızların hırsız olduğunun kayıtları olmasına rağmen, ses kayıtları olmasına rağmen halen koyun gibi ... Devamını Gör

aleerarose

Haberlerde bu adamı görünce çok mutlu oluyorum en azından hala bir yerlerde adalet var

Heisenberg

Adam gibi adam be... Parti kur, oy verelim Bharara Reis! :D