Görüş Bildir
Haberler
Zarrab Davasında Karar Çıkmadı: Gözler Sonraki Duruşmada...

Zarrab Davasında Karar Çıkmadı: Gözler Sonraki Duruşmada...

Reza Zarrab, New York’ta devam eden dava sürecinde dördüncü kez hâkim karşısına çıktı. Avukatlarının aylar önce mahkemeye davanın düşürülmesi için yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmada karar çıkmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Voice of America'nın haberine göre hâkim Berman, duruşmanın başında davadan çekilmesi konusunda yapılan başvuru konusunda: “Benim İstanbul’da katıldığım sempozyumla ilgili reddi hakim talebini geri çevirmiş olmam benim bu davaya tarafsız yaklaşımımı değiştirmez. Hukuk ilkesi gereği suçu kanıtlanıncaya kadar herkes suçsuzdur dedi. Tarafsızlık ilkesinden ödün vermeyip davanın hakimi olacağını belirtti.

Hâkim Berman, savunma ve iddia makamlarını dinledi. Duruşma sonunda kararsız kaldığını belirten Berman davanın düşüp düşmemesi yönünde kararını daha sonra açıklayacağını söyledi.

Zarrab'ın, şimdiye kadar gerçekleşen duruşmaları arasında en uzun süreni bugün yapılan duruşma oldu.

Zarrab'ı 10 avukat temsil ederken Savcı Bharara duruşmada yer almadı

Zarrab'ı 10 avukat temsil ederken Savcı Bharara duruşmada yer almadı

İki saat süren duruşmada Zarrab'ı on ayrı avukatı temsil etti. New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ise duruşmaya katılmadı.

Zarrab’ın avukatlarından Benjamin Brafman’ın savunmasının ardından yeni avukatı ABD Yüksek Mahkemesi eski başsavcısı ve temyiz davalarında uzman olarak kabul edilen Paul Clement söz aldı. 

Zarrab, konuşması sırasında sık sık kafasını sallayarak ve onaylama yaparak Clement'ın savunmasını beğendiğini belli etti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zarrab’ın sırasıyla davanın temelden düşürülmesi, kefaletle salıverilme ve reddi hakim yönündeki talepleri reddedilmişti.

Zarrab, 19 Mart’ta Miami’de tutuklanmış, sonra da davanın görüleceği New York’a getirilmişti. Tutuklanması, ABD adli makamlarının Federal Soruşturma Bürosu’yla (FBI) birlikte uzun süredir Zarrab’ın izini sürdüğünü ortaya çıkarmıştı.

İddianameye göre Zarrab, İranlı adamı 29 yaşındaki Kamelia Cemşidi ve yine İran’ın en büyük bankalarından devlete ait Bank Mellat’ın üst düzey yöneticilerinden 65 yaşındaki Hüseyin Necefzade’yle birlikte, İran’a uygulanan yaptırımları delmek amacıyla bir şebeke kurup yüz milyonlarca dolarlık yasa dışı bankacılık işlemi yaptı.

Bu saptamalar doğrultusunda Zarrab, Cemşidi ve Necefzade ABD’yi dolandırmak, İran’a ABD yaptırımlarını düzenleyen Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası’nı ihlal etmek, banka dolandırmak ve kara para aklamakla suçlanıyor.

Zarrab'ın tüm suçlamalardan hüküm giymesi durumunda 75 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Voice of America

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Kahraman

Avukatının savunmasını beğendiği için sık sık başını sallamış! ee hani yakalandığında ingilizce bilmediği için yanlış ifade vermişti bu adam? hani ingilizces... Devamını Gör