Görüş Bildir
Haberler
Zara ile ENBE Orkestrası Türkülerle Batı Müziğini Sentezleyecek

Zara ile ENBE Orkestrası Türkülerle Batı Müziğini Sentezleyecek

Caner
25.04.2014 - 19:58

‘Âşık Veysel'i Dünya Dinleyecek’

Zara ile ENBE Orkestrası, pazartesi günü birlikte sahneye çıkarak türkülerle Batı müziğini sentezleyerek bir konser verecekler. Zara, konserde ‘Kisas Kisas’, ‘New York New York’, ‘Can’t Take My Eyes of You ‘ ve ‘Autumn Leaves’i de seslendirecek. Bir sonraki projeleri başta Aşık Veysel olmak üzere büyük ozanların eserlerinden oluşan konserlerle bir dünya turnesine çıkmak. Zara ile ENBE Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker, iki ayrı uçta müzik yaptıkları halde sahneye neden birlikte çıktıklarını açıkladılar:

SENFONİK TÜRKÜLER

“Zara ile ENBE’nin müziği aslında farklı uçlarda yer alır. Biz ayrı uçlardaki iki ayrı müziği sentezleyerek herkesin keyif dinleyebileceği bir hale getiriyoruz. Bir konser salonuna farklı tarzda müzik dinleyen insanları toplayacağız. Bu da bizi oldukça heyecanlandıran bir durum.”

■ “Birlikteliğimiz sadece bu konserle sınırlı kalmayacak. Ben bu şekildeki bir çalışmada yer aldığım için oldukça mutluyum. Hem daha önce hiç seslendirmediğimiz eserleri seslendirmek hem de daha önce yüzlerce kez seslendirdiğimiz eserleri farklı bir tarzda seslendirmek bana ayrı bir heyecan veriyor.”

■ “Daha önce birlikte çalışma olanağımız olmadı ama ne zamandır birlikte bir iş yapmak hep aklımızdaydı. Her ikimizde de ego ve kompleks yok.”

■ “Türk Halk Müziği’ni yurtdışında da dinleteceğiz. Büyük ozanlarımızın eserlerini yabancılar neden bilmesin? Büyük ozanlarımızın eserlerini dünyanın birçok ülkesinde seslendireceğiz. Bu konserimiz dünya turnemizin bir ön çalışması niteliği taşıyor.”

Habertürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/kultur-sanat...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0