Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Zamanında Hamile Kadınların Yapması Uygun Görülen 9 Akıl Almaz Şey

Zamanında Hamile Kadınların Yapması Uygun Görülen 9 Akıl Almaz Şey

Gozex
26.12.2016 - 01:41

Bebeklerinin dünyaya gözlerini açacağı anı heyecanla ve endişeyle bekleyen ailelerin bu durumu hamile bir kadının neler yapması ve neler yapmaması gerektiğine dair kafalarda birçok soru işareti uyandırdı. Little Things'den derlediğimiz bu tavsiyeler gerçekten göz korkutucu. 

Tabii ki günümüzde teknolojinin gelişmesiyle bu maddeler yerini çok daha mantıklı ve sağlıklı tavsiyelere bıraktı. Ancak zamanında hamile kadınların bu kurallara uyduğunu görmek bile şaşırtıcı.

Kaynak: http://www.littlethings.com/bad-pregn...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sıkı kalmak.

Korseler zamanında her kadının vazgeçilmeziydi, hamileyken ve bebek emzirirken bile. Bu 'sağlıklı' tasarım belki bir nebze daha rahattır ancak hiçbir hamile kadının bu durumdan hoşnut olduğunu sanmıyorum.

2. Sigara içmek.

2. Sigara içmek.

Artık her paketin üzerinde milyon tane uyarı olsa da zamanında doktorlar bebeğin kilosunu sabit tutmak ve annenin bağırsak hareketlerini düzene sokmak için annelere sigara içmelerini tavsiye ediyorlardı.

3. Kloroform almak.

3. Kloroform almak.

Epidural anestezi daha bir seçenek değilken anneler 'tamamıyla sağlıklı' kloroform veya eter dozlarıyla bayıltılıyorlardı. Amaç bebeği korurken annelerin bilincini açık tutmakken insanın hassasiyetine bağlı olarak kadınları doğum sırasında şiddetli bir şekilde etkileyebiliyordu.

4. Güzel bir şeye bakmak.

4. Güzel bir şeye bakmak.

Efsanelere göre hamilelik sırasında çekici bir şeye odaklanmak doğacak bebeğin güzel olacağını garantiye almakmış. Her annenin bebeğini dünyadaki en güzel çocuk olarak gördüğünü düşünürsek bunun bilimsel bir açıklaması yok.

5. İçki içmek.

5. İçki içmek.

Neşe kaynağınızın dünyaya gelmesini beklerken doktorlar biraz kırmızı şarabı anneler için sağlıklı görüyordu. İlerleyen zamanda yapılan araştırmalar az miktarda alınan alkolün sıkıntı olmayacağını ancak anne içmezse çok daha iyi olacağını gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arabayla yolculuk yapmamak.

6. Arabayla yolculuk yapmamak.

Annelere eskiden araba yolculuğunun sarsıntısının mekanik boğaya binmekle eşdeğer olduğu söyleniyordu. Eğer bir kadın bulunduğu 'narin' halde seyahat etmek istiyorsa tren yolculuğunu tercih etmeliydi.

7. Aşermeleri yok saymak.

7. Aşermeleri yok saymak.

Her kadının vücudu hamilelikte farklı tepkiler verir. Annelerin belli bir egzersiz programına sadık kalmaları tabii ki sağlıkları açısından iyi ancak bu tavsiyenin sadece 'estetik standartlar'a bağlı kalmak için verildiği gayet açık.

8. Gün ışığından kaçınmak.

8. Gün ışığından kaçınmak.

Tabii ki çok fazla güneş ışığına maruz kalmak herkes için zararlı, özellikle anne rahmindeki bebek için. Ancak kadınlar az miktarda güneş ışığının bile bebeği kavurabileceğine inandırıldı. Modern doktorlar güneşlenmeyi hala sakıncalı buluyor ancak güneş kremi sürerek dışarı çıkmakta hiçbir sıkıntı yok.

9. Cinsel ilişkiye girmemek.

9. Cinsel ilişkiye girmemek.

Şimdilerle doktorlar seksin doğum sancısını azalttığını söylüyor ancak Dr. John Harvey bebek çıkana kadar hiçbir sevişmenin gerçekleşmemesi için kadınları sertçe uyarıyordu. Çünkü sözlerine uyulmazsa bebeğin şehvet düşkünlüğüne eğilimi olacağına inanıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
554
233
135
54
54
51
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hamza A. Abdi

#9 doktor ve sevisirken konusursan cocugun kekeme olur diyen yazarin zihniyeti ayni ama aradaki zaman farki dikkate alinmali diger milletlerin 18-19y.y cekti... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sigara endüstrisi kadar orospu çocuğu az endüstri var gerçekten

Hermione Granger

ilaç endüstrisi daha orospu cocugu bence.. suan ölümcül olan çoğu hastalıgın tedavısı bulundugu halde sırf bu lanet sektorde maddi kayıp olmasın dıye acıkla... Devamını Gör

Uygar Aytun

İnsan nesli şans eseri devam etmiş :)

hipotalamus

Bazen , hatta son zamanlarda daha sıkça "bunlar nasıl insan" diyoruz ya,"devam etmiş mi insan nesli gerçekten" diye düşünüyor insan :)