Görüş Bildir
Haberler
Zamanın İntiharı Yayınlandı! Bekleyenlere Müjde! 12 Alıntı ile Kitabı Tanıyalım.

Zamanın İntiharı Yayınlandı! Bekleyenlere Müjde! 12 Alıntı ile Kitabı Tanıyalım.

Mcos
28.05.2018 - 16:26

Felsefe Gerilim türlerinde yazılmış olan özgün bir ütopyası olan Zamanın İntiharı

Kitabın tamamının basım tarihiyse Ocak 2019'

Kitaptan alıntıları inceleyelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

12- Artık herşeyi yapmaya özgürdüm ama insan kendine herşeyi yapma özgürlüğü verince hiçbir şey yapamaz.

12- Artık herşeyi yapmaya özgürdüm ama insan kendine herşeyi yapma özgürlüğü verince hiçbir şey yapamaz.

. Artık herşeyi yapmaya özgürdüm ama insan kendine herşeyi yapma özgürlüğü verince hiçbir şey yapamaz. Bu yüzden yasaklar iyiki vardı.

11- Herşey gerçekmiş gibi davranacaktım. Belkide bir süre sonra herşey gerçek olur. Gerçek olması için gereken tek şey herşeyin gerçek olduğuna inanmak.

Herşey gerçekmiş gibi davranacaktım. Belkide bir süre sonra herşey gerçek olur. Gerçek olması için gereken tek şey herşeyin gerçek olduğuna inanmak.

Dünya bu şekilde varlığını sürdürebilir...

10- Sonsuz bir döngüyü fark etmemden sonra akıl sağlımı korumam çok sürmeyecekti. Bunun bilincindeydim.

Sonsuz bir döngüyü fark etmemden sonra akıl sağlımı korumam çok sürmeyecekti. Bunun bilincindeydim. Bu yüzden unutmalıydım;

hayat da olduğumu.

9- Halen işleyişi olan bir hayatın garip bir hayatında umutsuz bir vâkaydım.

. İnsan kendine herşeyi yapma özgürlüğü verince neden hiçbir şey yapmazki.

Halen işleyişi olan bir hayatın garip bir hayatında umutsuz bir vâkaydım. 

 Normal insanlar gibi düşünmenin nasıl olduğunu merak eder hale gelmiştim. Günlük sorunlar, yapılacak işler, alışveriş listeleri, çalışılacak iş,

satın alınacak şeyler, itaat etmeri gereken sistemler, tüketmek, eğlence programları izlemek, düşünmemek ve pazertesi sabahı ölmek.

Ne kadar da kısa özetlerdi hepsinin hayatları, ve tüm önemi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8- İnsan kendini asla öldürmez. Hep insanı öldüren birşeyler olur. Mutsuzluk, yalnızlık, anlamsızlık insanı öldürüyor gibi görünsede özünde asla yetmez. Doğamızda bunlardan ölmek yok çünkü.

İnsan kendini asla öldürmez. Hep insanı öldüren birşeyler olur. Mutsuzluk, yalnızlık, anlamsızlık insanı öldürüyor gibi görünsede özünde asla yetmez. Doğamızda bunlardan ölmek yok çünkü.

Daha derinde birşeyler mutlaka içinde bulunduğun durumdan faydalanır ve seni öldürmek için her şeyi yapar. Korkuların yaşayamadıklarının özrünü seni hayatda tutarak yapar.

7* ⦁ Genlerimiz milyonlarca yıldır dünyada varlığını sürdürdü ve şu anda bizi elden geçirip sonrakileri yaratıyor. Gereksizliğimizi farkına varmak için tarihteki milyolarlarca insanı kendine bağlayan çok büyük liderlere, çok büyük peygamberlere bakın. Şu an yoklar. Buda dünya için gereksiz olduklarını kanıtlıyor.

Her insan eşit'dir. Peygamberinden, Karton Toplayacısına. İsterse kendini büyük gören büyük bir lider. Tarihte yaşamış ve yaşayacak olan tüm insanlar eşitdir. Nasıl insanlar olduklarımızın bir önemi yok. Nasıl yaşadığımızın bir önemi yok. Sadece yaşarsın 

olur biter.

6- Günler geçer, aylar geçer, yıllar geçer ve hayaller unutulur. Çünkü hayal ettin. Bu yüzden gerçekleşmez. Bazı şeyleri yapmak yerine hayal etmekle kalırsın. Hayal etmek benim için değildi. Hayallerimden nefret ettiğim bir gündü. Çok zayıfca bir şeydi hayal etmek.

* Senden güçlüyüm diyordum aynada kendime. Gözlerim bana korkaksın diye bağırıyordu.

5- Uyanınca önemsizliğini farkında olmayan kurtçuklar gibi bende sadece değersiz ve kör şekilde yaşayacaktım yarını.

Bugün normal hayata hazırlanınca hayat bir anda önem kazandı. Önemsizler, önemsizlere önem verenlerden olacaktım. Uyumak istiyordum.

Uyanınca önemsizliğini farkında olmayan kurtçuklar gibi bende sadece değersiz ve kör şekilde yaşayacaktım yarını. Yarın gelecekmiydi.

Mutlu olacakmıydım. Yarın yaklaşıyordu. Beklememe değecek miydi?

4- Karar vermek; hayatın sana sunduğu seçeneklerin dışına çıkmaktı.

Kararımı verdim. Hayatın bu hayatın bana sundukları muhtemel sunacaklarını gözden geçirdim, bu yüzden şu an kendimi öldürmemekde zorlanıyor oluşumu bir kenara koyacak olursam hayatın bana sunduklarını terk etme zamanın gelmişti. Neler yaşayacağımı merak ediyordum.

 Çantamı aldım ve yola koyuldum...

 Merak ettiğim tek şey kapımı çalıp uzaklaşan yüzünü göremediğim kadının kim olduğu yada kim olduğundan çok nasıl biri olduğu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3- Hayatın durgunluğun'dan kaçmak istedikçe hayat, tüm durgunluğuyla üzerime çökmüştü ve nasıl kurtulacağını bilmeyen biri için bu durgunluk korkunç bir ölümünün habercisi olabilirmiydi? Durgun bir hayat yaşamanın korkunçluğu beni artık korkutmuyordu. İşte korkunç olan buydu.

2- Aşk cinsel başarısızlıkmıydı. Kaybetmekle benzer hislerdi. Kaybetmeyi tercih ettim veya zaten kaybetmekten başka bir işim yoktu. Daha anlamlı. Kazanmak çok daha az anlama sebep olurken kaybetmek milyonlarca kelimeyi yan yana sıralamak ve eksik hissetmekdi.

2-   Aşk cinsel başarısızlıkmıydı. Kaybetmekle benzer hislerdi.  Kaybetmeyi tercih ettim veya zaten kaybetmekten başka bir işim yoktu.  Daha anlamlı. Kazanmak çok daha az anlama sebep olurken kaybetmek milyonlarca kelimeyi yan yana sıralamak ve eksik hissetmekdi.

Aşk cinsel başarımıydı. Kazanmakla benzer hislerdi.

Bugün de her gün kadar güzel, saçma ve gereksizdi. Fark ettiğim şey insanların hayatı boyunca hep kendilerinden beklenen ortalama basitlikte yaşıyor oluşu. Hep kendilerinden beklenen şeyler yapıyor oluyorlardı. Oysa gerçekten özgür olsalar, her insanın kendinden beklenmeyecek yapacak birşeyleri vardır. Bir kaç deli dışında.

1-

Aşk kadar ucuz bir şey yok ama yinede hiçbir para birimi satın almaya yetmiyor. Belki bir kaç küçük sevgi cümlesi bile yeterliydi almak için ama öyle büyür ki gözünde dünyalara sahip olsan yinede satın alamazsın gibi bir histir. Aşk, bu dünyada bahsedilmeye değmeyecek; anlamlı bir konudur. Ama yinede ömrünü bundan bahsederek geçiren çok şair telef olmuştur. Yazarların toplum ortalamasının üzerinde yaşam sürmesi, Şairlerinse toplum ortalamasından kısa bir yaşam süresine sahip olmasının bir sebebi var. Hisler insanı öldürür. Hayalgücü ise yaşatır.

 Gerçek yaşam ise ortalama bir ömürdür sadece. Ortalamanın dışına çıkmanın bir yolunun olmadığı bir gerçek. Deli olsanda akıllı olsanda ortalamasındır. Her insanın benzerlerinden bulunur.

 Ölümler ekolojik birer yenilenmedir. İnsanların kendini önemli canlılar sanması bunu değiştiremiyor. Bir gün herkes dönenceye kapılır.

 Her canlının başına gelir. Sadece kendini akıllı sanan canlıları korkutur ve olabildiğince anlam yükletir. Oysa sadece bir yenilenmedir. Hiçbir canlının birey olmadığı ekolojinin, 

    rastgele bir parçası olmasından kaynaklanan bir durumdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

**Bonus

Arkasından koşmak istiyordum ama yapamıyordum. Sadece onu izlemek istiyorumdum. Gözden kaybolana dek. Bir tarafım onunla konuşmak isterken diğer tarafım onu formal dehid sıvısının içine koyup ölene dek karşısında oturup onu izlemek istiyordu. Bir tarafımsa tüm bunların gereksiz ve saçma olduğunu çekip gitmem gerektiğini söylüyordu.

 Bedenim sıradan olanın elindeydi ve dediğini yaptı. Olduğum yerden sadece çekip gidiyordum. Arkama bakmama izin vermiyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mcos

https://a.wattpad.com/568995972-zamanın-intiharı-bolum-1-zamanın-intiharı/page/1