Görüş Bildir
Haberler
Yüzlerce Kişi Kobanê'ye Geçti

Yüzlerce Kişi Kobanê'ye Geçti

FreiGeist
26.09.2014 - 15:14

Fotoğraf: bianet

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: ilerihaber.org

Kobanê'de 3 cephede çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelen yüzlerce kişi sloganlarıyla sınır kapısından Kobanê'ye geçti.

DİHA'nın haberine göre Kobanê'de IŞİD'le çatışanlara destek olmak için Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gelen yüzlerce kişi hem sınır kapısından hem de Suruç'un Etmanik Köyü'nden Kobanê'ye geçti. El ele tutuşarak tel örgüleri aşanları YPG'liler sloganlarla karşıladı. Kobanê'ye geçişler devam ediyor.

bianet'e konuşan HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kobane'de dünden itibaren IŞİD'in saldırılarının yoğunlaştığını bu yüzden halkın dayanışma amacıyla sınırı geçerek Kobane'ye gittiğini söyledi.

'Dün de Kobane'yi bir heyetle ziyaret ettik. Kobane'de IŞİD saldırılarının yoğunluğunda artış var. Şehre yönelik sadırlarda şiddetlenme var. Durum biraz gergin, havan atışları oluyor.

'Bu nedenle Türkiye sınırındaki halk oradakilerle dayanışmak için sınırı geçiyor. Gitmek görmek, varlıklarını hissettirmek istiyorlar. Zaten birçoğunun akrabalık bağı da mevcut.

'Türkiye tarafındaki sınırda güvenlik güçlerinin kitle üzerindeki baskısı hafifledi. İki gündür herhangi bir saldırı olmadı. Şu anda Kobane'ye geçiler de yarı yarıya serbest gibi. Kobane'de yaşayan Suriyeli Kürtlerin geri dönüşlerine izin veriliyor. Destek olmak için gitmek isteyenlerin de bir bölümü tel örgülerden geçiyor. Biz de sınırda bekliyoruz, heyet olarak Kobane'ye geçip son durumu öğrenmek istiyoruz.'

Kürkçü ile birlikte heyette HDP vekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Diyarbakır Barosu'ndan Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da bulunuyor.

Kaynak: ilerihaber.org ve bianet 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0