Görüş Bildir
Haberler
Yüz Tipini Belirle Sana Hangi Saç Modelinin Yakışacağını Söyleyelim!

Yüz Tipini Belirle Sana Hangi Saç Modelinin Yakışacağını Söyleyelim!

Yüzünüzü inceleyin ve yüz tipinizin hangisi olduğuna karar verin. Gerisi zaten basit! Kendi yüz tipinize uygun olan maddeyi okuduktan sonra güvendiğiniz bir kuaföre danışarak istediğiniz modeli yapmasını rica edin. Yeni stilinizle çok konuşulacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oval yüz tipi

1. Oval yüz tipi

Uzunluğun genişliğinden daha uzun olması durumunda bir yüz şekli oval olarak kabul edilir ve çene çizgisi hafifçe yuvarlanan saç çizgisinden sadece biraz daha dardır. Oval bir yüz şekli belirgin bir noktaya sahip değildir. Oval bir yüzle tanıyabileceğiniz bazı ünlüler arasında Jessica Alba, Rihanna ve Bella Hadid yer alıyor.

Oval bir yüz şekliniz varsa, şanslısınız!

Bu şekil, genellikle oldukça dengeli ve orantılı olduğundan saç modelleri için çok yönlü olarak kabul edilir, bu nedenle farklı saç modellerini denemekten çekinmeyin.

Kakül ile risk almak, saçınızı katmanlaştırmak veya saçınızı ayırmaktan korkmayın.

Topuz modeller oval yüzler için çok kolay modeller haline gelir.

Çünkü yüz tipinizin bir aşırılığı yoktur ve saçınızla onu dengelemeniz gerekmez.  Oval yüzler için en iyi saç modelleri saçlarınızı yüzünüzden uzak tutan stilleri içerir. Düz hepsi aynı hizada olan modeller kestirerek yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

2. Kalp şeklindeki yüz tipi

2. Kalp şeklindeki yüz tipi

Çizeceğiniz bir kalp gibi, kalp şeklindeki bir yüz, saç çizgisi ile gelip çene kısmında daralan ve hafif sivri çeneye sahip olan şekildir. Alnınız genellikle göze çarpan bir özellik olabilir, eğer kalp şeklinde bir yüzünüz varsa, muhtemelen çıkıntılı elmacık kemikleriniz de vardır.

Kalp şeklindeki bir yüz için saç modeli seçerken, yüz şeklinizi vurgulamayı veya yüzünüzün alt yarısının daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yüzünüzün konik şeklini (alta doğu incelen) vurgulamak istiyorsanız başınızın üstünden görünen topuzlar veya aşağıya doğru salınan bukleler yapın. 

Gevşek/doğal bukleler içeren derin bir yan kısım süper zarif görünüyor ve güzel, kadınsı yüz şeklini de gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivriliklerinizi dengelemek istiyorsanız omuz hizası kesimleri sizin için mükemmel seçim olur!

Şu anda da trend olan bu kesim için hemen kuaförünüzden randevu alabilirsiniz. Böylece daha geniş bir çene çizgisinin yanılsamasını sağlarsınız. Yapmamanız gereken şey ise saçınızı tam ortadan ikiye ayırmak.

3. Kare yüz tipi

3. Kare yüz tipi

Kare şekilli yüzler oldukça geniştir ve alın, elmacık kemikleri ve çene çizgisi neredeyse aynı genişliktedir. Güçlü çene çizgisi, Gwyneth Paltrow ve Olivia Wilde gibi kare şekilli yüzlerin öne çıkan bir özelliğidir ve kare yüzlü kızlar genellikle güçlü bakışlar atar. Bu yüzden ne yapsanız seksi görünebilirsiniz.

Kare şekilli bir yüz için bir saç modeli seçerken, yüzünüzün karesini vurgulamayı veya güçlü çene çizginizi yumuşatmayı seçebilirsiniz.

Yüz şeklinizi kullanmak istiyorsanız, bu güçlü çene çizgisini gerçekten göstermek için kakül veya kısa bir saç kesimi tercih edin. Eğer yüzünüzdeki kare görünümü patlatmak istemiyorsanız yüzünüzün bir tarafına düşen katmanlar oluşturun. Veya gözlerinizi aşağı çekmek ve yüzünüze uzunluk eklemek için düz ve uzun saç modellerini tercih edin.

Yüzünüzdeki açıları daha fazla vurgulayabileceğinden, aşırı kalın kakülden veya küt saç modellerinden kaçının.

Yüzünüzdeki açıları daha fazla vurgulayabileceğinden, aşırı kalın kakülden veya küt saç modellerinden kaçının.

Ayrıca bukleler yüzünüzü daha geniş gösterebilir, bu yüzden saçlarınızı gevşek dalgalarda veya düz bırakmayı tercih edin.

Doğal, gevşek bukleler için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Yuvarlak yüz tipi

4. Yuvarlak yüz tipi

Yuvarlak şekilli yüzler, belirgin açı veya köşeler olmaksızın, genişlik ve uzunluk bakımından hemen hemen aynıdır. Yuvarlak bir yüzünüz varsa, korkmayın! Yuvarlak yüzler genellikle 'bebeksi yüzler'dir, bu da daha genç görüneceğiniz anlamına gelir. Bu yüzden saçınızda da genç stilleri tercih edebilirsiniz. Kirsten Dunst, Ginnifer Goodwin ve Miranda Kerr gibi ünlüler yuvarlak yüzlülerin mükemmel örnekleri.

Yuvarlak bir yüzü şekillendirmek için ana hedefiniz yüzün uzaması ve daha oval görünmesi olmalıdır.

Bunu yapmanın bir hilesi, her zaman yüzünüzün bir tarafına yapıştırılmamış bir parça saç bırakmaktır. Bu, yüzünüzün genişliğini görsel olarak incelterek yüzünüzü daha dar gösterecektir. Yuvarlak bir yüze daha fazla açı oluşturmak için saçınızı derinden bir tarafa ayırmayı veya yüzün uzaması için saçlarınızı tepeden at kuyruğu yapmayı deneyin. Kısa modeller için de kuaförünüze pixie kesim için danışabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz at kuyruğu modelleri için aşağıdaki video'dan yararlanabilirsiniz.

5. Uzun yüz tipi

5. Uzun yüz tipi

Uzun bir yüz şeklini tarif etmenin en kolay yolu, oval yüz şeklidir. Daha uzun. Sarah Jessica Parker, Liv Tyler ve Hilary Swank'ı düşünün.

Buradaki ana hedef, yüzünüzün daha geniş görünmesini sağlamaktır. Peki bunu nasıl başarabilirsiniz?

Buklelerle! Carrie Bradshaw mükemmel görünüyor değil mi? Düz dalgalı saç modelleri ve büyük bukleler süper genişleme etkisi için harika bir yol. Daha geniş bir yüzün yanılsamasını yaratmak için buklelerinizin en geniş bölümünü elmacık kemiğinizin etrafında oluşturun. Hangi tür saç stilini seçerseniz seçin, uzunluktan ziyade genişlik aradığınızı unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok uzun ve düz saçlardan kaçının.

Çok uzun ve düz saçlardan kaçının.

Daha hacimli ve orta uzunluktaki saçlar yüzünüzü daha dolgun gösterecektir.

Şimdi kendini kuaförünün ellerine teslim etme zamanı!

Yeteneğin varsa kendi stilini kendin de yaratabilirsin tabii...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
230
111
87
66
62
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın