Görüş Bildir
Haberler
Yüz Masajıyla Gençleşme Zamanı! Evde Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Yüz Masajıyla Gençleşme Zamanı! Evde Yüz Masajı Nasıl Yapılır?

Nurseda Gerek
30.04.2021 - 07:45

Evde uygulayabileceğiniz yüz masaj teknikleriyle cildinizi ödüllendirme zamanı! Günün yorgunluğunu ve stresini azaltmanıza yardımcı olacak yüz masajıyla, hem mental olarak hem de fiziksel olarak rahatlayacaksınız. Yüz masajı yapmanız için uzman olmanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz yüz masaj teknikleri!👇

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüz masajının yararları nelerdir?

Yüz masajının yararları nelerdir?
  • Kasları gevşetir.

  • Cilde canlı bir görünüm kazandırır.  

  • Kırışıklıkları azaltır ve oluşmasını önler. 

  • Şişkinliği önler ve kızarık görünümünü azaltır. 

  • Kan dolaşımını hızlandırır. 

  • Sarkmayı önler. 

  • Akne oluşumunu önler. 

  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur. 

  • Stresi azaltır.

Yüz masajı yaparken ihtiyacınız olan malzemeler!

Yüz masajı yaparken ihtiyacınız olan malzemeler!

Yüz masajını kesinlikle cildiniz temizken yapmanız gerekiyor. Cildinizde herhangi bir makyaj kalıntısına izin vermeyecek şekilde temizlemeniz, yüz masajının etkilerini arttırmada büyük yardımı olacaktır. Cildinizi temizledikten sonra, cilt tipinize uygun bir nemlendirici ya da yağ kullanabilirsiniz. Masaj sırasında kullanacağınız ürünler, masaj yapmadan kullanmanızın aksine daha etkili sonuçlar doğuracaktır.

Yüz masajı esnasında size yardımcı olacak masaj aletleri kullanabilirsiniz.

Yüz masajı esnasında size yardımcı olacak masaj aletleri kullanabilirsiniz.

Son zamanlarda iyice popülerleşen yüz masaj aletlerini, yüz masajı yaparken sana yardımcı olması için kullanabilirsin! Yeşim taşı yüz masaj aleti ve gua sha taşı bu örnekler arasında yer alıyor. Yüz masajı esnasında kullanacağınız masaj aletleri, daha etkili bir masaj deneyimi yaşamanızı sağlar. Ve hızlı sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur.

Yüz masajına başlamadan önce bilinmesi gerekenler!

Yüz masajına başlamadan önce bilinmesi gerekenler!

Yüz masajına başlamadan önce kesinlikle ellerinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Masaj esnasında cildinize hassas ve nazik davranmalısınız. Cildinize çok basınç uygulamanız, tekniklerin etkisini arttırmayacaktır. 

Not: sorunlu bir cildiniz varsa (yoğun akne, döküntü) yüz masajı yapmayın!

Alın masajı

Alın masajı

Alın bölgenize masaj yaparken bütün parmaklarınızı kullanmanız gerekecek. Öncelikle parmaklarınızı kaşlarınızın üstüne yerleştirip, saç diplerinize doğru hafifçe hareket ettirin. Alın bölgesine uygulayacağınız bu işlemi 5 defa tekrar edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaş masajı

Kaş masajı

Kaş bölgenize uygulayacağınız masajı, işaret ve baş parmaklarınızı kullanarak yapmanız gerecek. İki parmağınızı kaşlarınızın altına ve üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Ve parmaklarınızı kaşlarınızın uçlarına doğru hafifçe kaydırın. Bu hareketi 5 defa tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

Göz masajı

Göz masajı

Göz bölgenize uygulayacağınız masajı, işaret ve orta parmağınızı kullanarak yapmanız gerekecek. Parmaklarınızı burnunuzun üst kısmına yerleştirin ve şakaklarınıza doğru daireler çizerek hareket ettirin. Hassas ve nazik bir biçimde uygulayın. Hareketi 15 ila 20 kez tekrar edin.

Yanak masajı

Yanak masajı

Yanak bölgenize uygulayacağınız masajı, hassas dokunuşlarla gerçekleştirmeniz gerekecek. Parmaklarınızı elmacık kemiklerinizin altın yerleştirin ve kulaklarınıza doğru hareket ettirin. Aynı hareketi elmacık kemiklerinizin altından şakaklarınıza doğru da uygulayabilirsiniz.

Not: Her zaman aşağıdan yukarıya doğru uygulayın. 

Çene masajı

Çene masajı

İki elinizin işaret ve baş parmaklarını çenenize yerleştirin. Ardından parmaklarınızı kulaklarınıza doğru hareket ettirin. Nazik dokunuşlarla uygulayacağınız bu hareketi 5 defa tekrar edebilirsiniz.

Elmacık kemiği masajı

Elmacık kemiği masajı

Elmacık kemiğinizin bulunduğu bölgeye uygulayacağınız masajı, işaret ve orta parmaklarınızı kullanarak yapacaksınız. Sağ elinizi barış işareti yapın ve işaret parmağınızı dudağınızın üst tarafına yerleştirin. orta parmağınızı ise dudağınızın altına yerleştirin. Parmaklarınızı kulağınıza doğru, nazik bir şekilde kaydırın. Bu hareketi sol elinizle yüzünüzün diğer kısmına da uygulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boyun masajı

Boyun masajı

Boyun bölgenize uygulayacağınız masaj, günün yorgunluğunu atmanıza da yardımcı olacaktır. Parmaklarınızı boynunuzun altına yerleştirerek yukarı doğru hareket ettirin. Bu hareketi 15 defa tekrarlayabilirsiniz.

Ağız kenarı masajı

Ağız kenarı masajı

İşaret ve orta parmaklarınızı ağızınızın kenarlarına yerleştirin. Ardından nazik bir şekilde parmaklarınızı kulaklarınıza doğru hareket ettirin. Bu hareketi 5 defa tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Yüz masajı ile cildiniz ışıldasın!

Yüz masajı ile cildiniz ışıldasın!

Düzenli uygulayacağınız yüz masaj hareketleri ile yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Evde yüz masajı tekniklerini uygularken kullanabileceğiniz ürünlere şuradan ulaşabilirsiniz. 🤗

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
9
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın