Görüş Bildir
Haberler
Kavisli Ekranlı Akıllı Saat: Gear S

Kavisli Ekranlı Akıllı Saat: Gear S

Ulaş
27.08.2014 - 19:24

Kavisli Ekranlı Akıllı Saat: Gear S

Güney Koreli elektronik devi Samsung, kavisli ekrana sahip yeni akıllı saat modeli Gear S'i tanıttı. Akıllı saat, üzerindeki SIM kart yardımı ile telefona ihtiyaç duymadan arama yapabiliyor ve 3G özelliğine sahip.

Giyilebilir teknolojilerin giderek yaygınlaştığı günümüzde birçok firma bu alanda yeni ürünlerini piyasaya sürüyor. Bu pazara en fazla yatırım yapan markalardan biri olan Samsung ise yeni akıllı saati Gear S'i tanıttı.

Kavisli bir tasarıma sahip olan akıllı saatin 2 inçlik 360x480 piksellik Super AMOLED bir ekranı bulunuyor. Samsung tarafından geliştirilen Tizen işletim sistemini kullanan akıllı saat, üzerindeki SIM kart yuvası ile 3G desteği sunuyor. Akıllı saat aynı zamanda telefon araması yapabiliyor ve gelen aramaları cevaplayabiliyor. Bunu bağlandığı telefon üzerinden yapabildiği gibi, SIM kart yuvası ile telefon almadan kendisi de yapabiliyor.

Suya ve darbeye dayanıklı olan cihaz IP67 sertifikasına sahip. Yani kısmen suya dayanıklı bir gövdesi bulunuyor. Barometre, Jiroskop, Pusula, bütünleşik GPS ve kalp ritmi algılayısı bulunan akıllı saat 300 mAh'lik pili ile 2 günlük bir kullanım sunuyor.

Üzerindeki SIM kart yuvası ile akıllı telefonlara ihtiyaç duymadan kullanım imkanı sunan Gear S'in ekim ayından itibaren piyasaya sürüleceği açıklandı. Cihazın fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Gear Circle da duyuruldu

Samsung aynı zamanda yeni Bluetooth kulaklığı Gear Circle'ı da tanıttı. Bluetooth teknolojisini kullanan yeni kulaklık telefon yardımı ile müzik dinleme imkanı sunuyor. Mıknatıslı bir tasarıma sahip olan kulaklık bir kolye gibi boyuna takılarak kullanılıyor.

Kaynak: Samsung

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/kavisli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0