Görüş Bildir

Spor dünyasında sığınmacıların içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmeyi amaçlayan bir eylemde daha bulunuldu. Yunanistan'ın AEL Larissa ve Acharnaikos takımları, karşı karşıya gelecekleri maçta Ege Denizi'nde hayatını kaybeden sığınmacılar için oturma eylemi düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan 2. Ligi'nde AEL Larissa'nın Acharnikos'u ağırladığı futbol maçının başlama düdüğü sonrasında 22 futbolcu, çalıştırıcılar, yetkililer ve yedekler 2 dakika boyunca sessizce sahada oturarak denizlerde can veren sığınmacıları andı. Statta yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: 'AEL yönetimi, çalıştırıcılar ve futbolcular maçın başında AB ve Türkiye'nin zalim kayıtsızlığı yüzünden her gün Ege'de hayatını kaybeden yüzlerce çocuğun anısına 2 dakikalık sessizlik eylemi yapılacaktır.' Açıklamada 'Ege'de işlenen korkunç suçlar karşısında duyarlılığını yitirmiş yetkililere de' harekete geçme çağrısı yapıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bu yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Olimpiyat'ın meşalesinin rotasının Yunanistan'ın başkenti Atina'daki bir sığınmacı kampından geçirileceğini, meşaleyi taşıyanlar arasında bir de sığınmacının olacağını duyurmuştu. Ayrıca temsil edecek bir ülkesi olmayan sığınmacıların da Olimpiyat bayrağı altında oyunlara katılabileceği duyurulmuştu.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
37
10
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Gündeş

Yunanistan ülkesinde kaç sığınmacı varmış önce o rakamları açıklasın bi. Ondan sonra bize bok atmaya çalışsın. O meş'aleyi de Yunanistan'dan geçerken bi zahm... Devamını Gör

ömer çiftcioğlu

türkiyenin kayıtsızlığı cümlesi için ya kör,sağır,otistik olmak,ya da göz göre göre yalan söylemek,riyakar olmak gerekiyor

Hakan Düzağaç

bunları hep kameralar önünde yaparlar, karanlık sularda da mülteci botlarını batırırlar...