Görüş Bildir
Haberler
Yüksekova'da Olaylı IŞİD Protestosu!

Yüksekova'da Olaylı IŞİD Protestosu!

Fatih UZUN
18.09.2014 - 19:25

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, DBP'nin bu akşam saatlerinde IŞİD saldırılarını protesto için düzenlediği yürüyüşte olaylar çıktı.

Protestoya katılan kalabalık ilçe merkezinde bulunan DBP ilçe binası önünde toplandı. Aralarında DBP İlçe Başkanı Fikret Turgut, Belediye Başkan Vekili Reyhan Önel ve Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 600 kişi Eski Cezaevi Kavşağı'na buradan da ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'ne kadar yürüdü. İlçe merkezinde ise basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan DBP yöneticisi Ferit Dara, IŞİD'e karşı koalisyon kuran ülkeler arasında Türkiye'nin olmamasını eleştirdi ve Türkiye'yi IŞİD'e destek verdiğini, terör örgütünün de aldığı destekle katliamlar yapmayı sürdürdüğünü söyledi.

KEPENKLER KAPANDI

Kalabalığın dağılması sırasında yüzleri kapalı olan 20 kişilik grup, çevrede önlem alan polislerin bulunduğu bölgeye havai fişek ve molotofkokteyli atması üzerine de polis grubu dağıtmak için müdahale etti.

Göstericilerin havai fişek ve ses bombalı saldırısına polisler tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombalarıyla karşılık verdi. Çıkan olaylar üzerine esnaf kepenk kapatırken, ilçedeki olaylar bir süre ara sokaklarda devam etti.

YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/yuksekovada-ola...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0