Görüş Bildir
Haberler
Yüksekdağ Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Fezlekesi

etiket Yüksekdağ Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Fezlekesi

Onedio Medya
20.11.2015 - 15:43 Son Güncelleme: 20.11.2015 - 16:57

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle fezleke hazırladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başsavcıvekili Hüseyin Şahin tarafından düzenlenen fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Fezlekede, şikayet edilen Yüksekdağ'ın beyanlarının 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında olduğu ve atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu iddia edildi.

Fezlekede, Yüksekdağ hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varıldığı belirtildi.

Soruşturma açılmıştı

Soruşturma açılmıştı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendeklerin kapatılması için Tekel ,Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için başlatılan operasyon sonrasında adli soruşturmalar başlatılmıştı. 

Savcılık, bu operasyon sırasında güvenlik görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca ateşe verilen TIR yangınına itfaiye göndermediği iddiası ile 2 belediye ve askerleri yuhalayan kişiler hakkında adli soruşturma açıldı. Valilik de duvarları yazıyla boyayan polis ve askerler hakkında inceleme talimatı vermişti.

Yüksekdağ ve beraberindeki partililerin sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeyi girmek istemesi üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunmuştu. Arbede sırasında bir gaz fişeği Yüksekdağ'ın saçlarına isabet etmişti. 

Yüksekdağ, olay esnasında güvenlik güçlerine yönelik, 'Adi, şerefsizler. Gözümüzün önünde çoluk çocuğu katlediyorsunuz, saraydaki gelsin buraya ulan şerefsizler' diye bağırmıştı. Görüntüleri incelemeye alan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Figen Yüksekdağ'ın görevi başındaki kamu görevlilerine alenen hakaret ettiğini tespit etti ve soruşturma başlatıldı. Figen Yüksekdağ da kendisine kasıtlı müdahalede bulunulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
12
7
4
1
1
0