Görüş Bildir
Haberler
YSK Başkanı, Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili 'Verecek Yanıtım Yok' Dedi mi?

etiket YSK Başkanı, Erdoğan'ın Diplomasıyla İlgili 'Verecek Yanıtım Yok' Dedi mi?

BatuhanATKN
08.06.2016 - 16:26 Son Güncelleme: 10.06.2016 - 14:57

'Diploma' tartışmalarına ilişkin, YSK Başkanı Sadi Güven'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının sorulması üzerine 'Verecek yanıtım yok' dediği aktarılmıştı. Dün YSK'nın internet sitesinden yaptığı açıklamayla bu haberlerin 'düzmece' olduğunu söyleyen Sadi Güven, hiçbir gazeteciye bu şekilde açıklama yapmadığını belirtti. 

YSK Başkanı'nın açıklamasına ilişkin haberin çıkış kaynağı Diken ise, Güven'in özel kalem müdürü aracılığıyla 'bu soruya verecek cevabı olmadığını' söylediğini hatırlatarak, gerçekleştirdiği telefon trafiğini açıkladı ve Güven'e sordu: 'Hiçbir gazeteciye konuşmadığınızı söylüyorsunuz. Peki, o zaman 8 Haziran Çarşamba günü saat 13:21’de, özel kalem müdürünüz aracılığıyla YSK’ya ait telefondan 26 saniye boyunca özel kalem müdürünüz aracılığıyla bize ne söylediniz?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili 'diploma' tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Marmara Üniversitesi, tartışmaların yeniden alevlenmesinin ardından Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Demirtaş ve İhsanoğlu belgelerini YSK'ya teslim ettiklerini belirtti

Demirtaş ve İhsanoğlu belgelerini YSK'ya teslim ettiklerini belirtti

Diken'in haberine göre Selahattin Demirtaş, son cumhurbaşkanlığı seçiminde YSK'ya yükseköğrenim belgesini teslim edip etmediğinin sorulması üzerine 'YSK'ya tasdikli diploma örneğimi teslim ettim' demişti.

Seçimlerin diğer adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da, YSK'ya talepleri üzerine üniversite diplomasının yanı sıra yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük belgelerinin tümünü teslim ettiğini ifade etmişti.

Erdoğan'ın diploması da YSK Başkanı'na soruldu

Erdoğan'ın diploması da YSK Başkanı'na soruldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken, YSK Başkanı Güven'in 'Sorularınıza verecek yanıtım yok' dediğini aktarmıştı.

Sadi Güven'den yalanlama: 'Hiçbir gazeteciye bu şekilde bir açıklama yapılmadı'

Sadi Güven'den yalanlama: 'Hiçbir gazeteciye bu şekilde bir açıklama yapılmadı'

YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan açıklama

Ancak YSK Başkanı Sadi Güven'den Diken'in haberiyle ilgili yalanlama geldi. YSK'nın resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamada, şöyle denildi:

'Bugün bazı gazetelerde 'YSK Başkanına Sayın Cumhurbaşkanının üniversite diploması soruldu verecek yanıtım yok dedi' şeklinde haberler yayınlanmıştır. 

Tarafımdan hiçbir gazeteciye, basın mensubuna veya şahsa bu şekilde bir açıklama yapılmamış olup haber tamamen yalan ve düzmecedir.'

Diken'nden yanıt

Diken'nden yanıt

Haberin çıkış kaynağı Diken de, Sadi Güven'in haberi yalanlamasının ardından açıklama yaptı.

Güven'in özel kalem müdürü ile yaptığı görüşmeye ilişkin telefon trafiğini açıklayan ve Güven'in özel kalem müdürü aracılığıyla 'verecek yanıtım yok' dediğini hatırlatan Diken, şu ifadelere yer verdi:

'2 Haziran Perşembe günü saat 15:00 sularında Diken, YSK Başkanı Sadi Güven’in Özel Kalem Müdürü Halit Filiz’e, 0312-410-93-34 numaralı telefonundan ulaştı. Güven’in, resmi bir toplantı için şehir dışında olduğunu aktaran Filiz, iletişim bilgilerimizi ve sorumuzu not alarak şöyle dedi: 'Sayın Başkan Pazartesi günü dönmüş olacak. Sorunuzu iletip, size geri dönüş yapacağım.''

Pazartesi günü sonuna kadar dönüş yapmayan Filiz’e, aynı numaradan 7 Haziran Salı günü saat 14:29’da bir kez daha ulaştıklarını ancak Güven’in henüz soruları yanıtlamadığı bilgisini aldıklarını paylaşan Diken, şöyle devam etti:

'8 Haziran Çarşamba, saat 13:12’de bir kez daha aradığımız özel kalem müdürüne, ÜNİVDER’in, ‘Erdoğan, üniversite değil yüksekokul mezunu’ yolundaki açıklamasını da ileterek sorumuzu yineledik. Güven’in yine uygun olmadığını söyleyen Filiz, 'Bu notla birlikte sorunuzu yeniden anımsatacağım' diyerek telefonu kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmamızdan tam dokuz dakika sonra yani saat 13:21’de, bu kez 0312-419-10-61 numaralı telefondan gelen çağrıyı yanıtlamamız üzerine Filiz’in sesini bir kez daha duyduk. 26 saniye süren konuşmamızda özel kalem müdürü bize, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili sorunuzu sayın başkana ilettim. Kendisinin, bu soruyla ilgili size verecek cevabı yokmuş” dedi. Karşılıklı teşekkür ederek ve iyi günler dileyerek telefonu kapadık.'

'Başkana sorularımız'

'Başkana sorularımız'

Diken, YSK Başkanı Sadi Güven'e şu soruları yöneltti:

'Şimdi, Diken’in haberini ‘yalan’ ve ‘düzmece’ olarak niteleyen YSK Başkanı Sadi Güven’e soruyoruz.

  • 1. Yazılı açıklamanızda, Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili hiçbir gazeteciye konuşmadığınızı söylüyorsunuz. Peki, o zaman 8 Haziran Çarşamba günü saat 13:21’de, özel kalem müdürünüz aracılığıyla YSK’ya ait 0312-419-10-61 numaralı telefondan 26 saniye boyunca özel kalem müdürünüz aracılığıyla bize ne söylediniz?

  • 2. Bugün Cumhuriyet Başsavcılığına giderek hakkınızda suç duyurusunda bulunduk. Peki, siz de hakkınızda yalan haber yaptığını öne sürdüğünüz editörümüz Tunca Öğreten ve bu haberi  yayınlayan Diken hakkında ‘görev başındaki devlet memuruna iftira’ suçlamasıyla dava açacak mısınız?

  • 3. Savcılıktan, söz konusu telefon görüşmesine dair dökümü talep edecek misiniz? (Bu arada, biz ediyoruz; GSM operatörü yargı kararı olmadan görüşme içeriği veremeyeceğini bildirdiği için, gerekli hukuki başvuruyu yapıyoruz, içerik elimize ulaşır ulaşmaz da yayınlayacağız.) Görüşme dökümünü aldığınızda, konuşmaları da kurumunuzun resmi internet sitesinde paylaşacak mısınız? Yoksa yalnızca haberi ‘yalanlamak’la mı yetineceksiniz?

  • 4. Eğer bu görüşmeden haberiniz yoksa, görev tanımı ‘YSK Başkanı’nın resmi ve özel yazışmalarını yürütmek’ olan özel kalem müdürünüzün tarafımızı telefonla aramasını ve size atfen, “Size verecek cevabı yokmuş” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendisi hakkında idari soruşturma başlatacak mısınız?

  • 5. Ve tabii hala en önemlisi: Seçim öncesinde Erdoğan’ın diplomasını teslim alıp almadığınıza dair bir yanıt vermekten neden kaçınıyorsunuz?'

Kaynak: Diken, YSK ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
413
144
123
23
14
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Ohaa sıçıp sıvamak böyle olur işte haha.Bari yalan-dolan iş yapmadan önce şunun bir provasını yapın .

Sek...

Soruların yanıtlarını merak ediyorum, ne cevap verecek özellikle sonuncusuna ...

Mr Logical

Bakalım o cesareti gösterip, görüşmenin içeriğini verebilecek bir GSM operatörü var mıymış...