Görüş Bildir
Haberler
YPG: 'Türkiye IŞİD'i Değil Bizi ve ÖSO'yu Vuruyor'

YPG: 'Türkiye IŞİD'i Değil Bizi ve ÖSO'yu Vuruyor'

FreiGeist
27.07.2015 - 10:53 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 12:32

YPG Kobani Kantonu Komutanlığı, TSK’nın tank atışlarıyla düzenlediği saldırılarda IŞİD hedeflerinin değil Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Burkan El Fırat ve kendilerinin mevzilerini vurduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Açıklamada, TSK’nın Kobani’nin doğusundaki Zormixar köyünü ve Cerablus’un karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini bombaladığı belirtildi.

YPG, Kobani Kantonu Komutanlığı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Türkiye ordusu 24 Temmuz tarihinde saat 04.00 sularında Kobani’nin batısındaki Zormixar köyünün ve Cerablus karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini tanklara bombaladı. Bu bombalamada Özgür Suriye Ordusu’nun 4 savaşçısı ve bazı köylüler yaralandı.

Türkiye ordusu bu akşam saat 22.00 sularında da yine aynı köydeki mevzilerimizi tank atışlarıyla bombaladı. Bombalamada 7 tank mermisi atıldı.

Yine bu akşam Kobani’nin doğusunda Gire Spi’nin (Tel Abyad) batısında Til Findir köyünde saat 23.00 sularında 1 aracımız Türkiye askerleri tarafından kurşunlandı.

Türkiye ordusu IŞİD mevzilerini bombalayacağına bizim mevzilerimize saldırmaktadır. Bu doğru bir tuttum değildir.

Türkiye yönetiminin uluslararası kurallara göre hareket etmesi konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ordusunu da bir kez daha mevzi ve birliklerimize saldırmaması konusunda uyarıyoruz.”

AFP: 'Türk tankları o köyü vurdu'

AFP haber ajansı da Türk tanklarının Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin kontrolündeki bir köyü vurduğunu bildirdi. 

Ajans, Halep vilayetindeki Zor Mağar köyünün gece saatlerinde vurulduğuna dair iddiasını Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı.

AFP, Türkiye sınırındaki Cerablus kasabasının doğusundaki köyün, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda, YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir gruptan dört kişinin yaralandığını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Saldırılar sadece IŞİD'in moralini yükseltiyor'

Kobani Kantonu 'Savunma Bakanı' İsmet Şeyh Hesen de konuyla ilgili BBC Türkçeye yaptığı açıklamada 'Türkiye tankları ilk defa bu kadar açıktan mevzilerimize atış yaptı.' dedi ve ekledi:

'İkisi ağır dört özgür Suriye Ordusu askeri yaralandı. Yaralı siviller de var. Hem bu son saldırı, hem de PKK kamplarına düzenlenen saldırılar sadece IŞİD'in moralini yükseltiyor.'

Reuters’a konuşan bir hükümet yetkilisi, Suriye’de IŞİD kontrolü dışındaki yerlerin bombalandığı iddialarını araştırdıklarını söyledi.

İsmi açıklanmayan yetkili, “Şu anda devam eden askeri operasyonlarla Türkiye’nin milli güvenliğini doğrudan tehdit eden Suriye’de IŞİD, Irak’ta ise PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor” dedi.

Söz konusu yetkili, “PYD (YPG’nin siyasi kanadı Demokratik Birlik Partisi) ve geri kalanlar şu anda askeri operasyon hedeflerimizin dışında kalıyor” diye de ekledi.

Kaynaklar: IMC, Diken, BBC Türkçe ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0