Görüş Bildir
Haberler
YouTuberların Kısa Yoldan Para Kazandığını Düşünenlerin Fikrini Değiştirecek 15 Zorlu Süreç

etiket YouTuberların Kısa Yoldan Para Kazandığını Düşünenlerin Fikrini Değiştirecek 15 Zorlu Süreç

cihan taştan
31.05.2020 - 08:45

Son dönemlerin en çok hayranlık uyandıran mesleklerinden biri hiç şüphesiz YouTuber olmak. Her keyifli muhabbetin sonunda 'bir kanal açsak zengin olmuştuk' cümlesi geçer. Peki, sizde YouTuber kumaşı var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her zaman dinç ve enerjik görünmek zorunda kalmak.

YouTube için hazırladığınız içeriklerin konusu ne olursa olsun, kamera karşısına geçtiğinizde pozitif ve enerjik olmanız gerekiyor.

2. Sıkı mesai saatlerine uyum sağlamak (!)

Evden çalışmak yan gelip yatmak demek değildir. YouTube üzerinden para kazanmak için sandığınızdan çok çok daha sıkı bir çalışma disiplinine ihtiyaç duymanız olası. Evet, belki belirli bir mesai saati yok ama bu normal mesai süresinin çok üzerinde çalışmayacağınız anlamına gelmiyor.

3. Her daim yaratıcı içerik üretme baskısıyla yaşamak.

Takipçilerinizin ilgisini çekecek içerikler üretmek her zaman sandığınız kadar kolay olmayabilir. İster yemek kanalınız olsun ister makyaj, her daim orijinal ve farklı şeyler ortaya koymak için çaba sarf etmeniz gerek.

4. Sürekli yeni video teknikleri öğrenmek için çalışmak zorunda kalmak.

Başarılı bir Youtuber olmak için yeni trendlere hakim olmak gerek. Ekranda kayan görseller, videolardan yapılan alıntıları, grafikleri ekrana yansıtmalar, yeni çekim teknikleri ve daha bir sürü şey! Dijital işlerde çalışmak demek, her daim öğrenci kalmak demek.

5. Çalışmakla bitmeyecek bir diğer konu: YouTube pazarlama teknikleri.

Güzel videolar çekmek işin sadece giriş kısmı. Pazarlama metotları, reklam modelleri, influencer anlaşmalar, izlenme satın almalar vs. derken öğrenilecek şeylerin sonu yok. İşin en güzel tarafı da her zaman sistemlerin ve tekniklerin değişip gelişiyor olması😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitmek bilmeyen ekipman maliyetleriyle başa çıkmak.

6. Bitmek bilmeyen ekipman maliyetleriyle başa çıkmak.

İşinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın daha iyisi her zaman mümkün. Teknoloji ışık hızıyla gelişirken kullandığınız ekipmanlar için durumun farklı olmasını beklemeyin.

7. Reklam anlaşmaları için bitmek bilmeyen pazarlıklara girişmek.

YouTube'tan gelir elde etme modellerinden biri de influencer marketing denilen yöntemle reklam yapmak ve para kazanmak. Elbette bu işlerle uğraşmak da epey bir zamanınızı alacak.

8. Her şeye duyar kasan amansız kitleyle başa çıkmak.

8. Her şeye duyar kasan amansız kitleyle başa çıkmak.
twitter.com

Duyar yemek internetin vazgeçilmezi! Azıcık popüler olduğunuz anda aklınıza hayalinize gelmeyecek konularda duyar yemeye başlıyorsunuz. 😓

9. Ve elbette ardı arkası kesilmeyen küfürlü yorumlar...

9. Ve elbette ardı arkası kesilmeyen küfürlü yorumlar...

Bu konuda elden gelen hiç bir şey yok. Bu işi hobi olarak yapan insanlar var. İçerikte turşu yapma tekniklerini de anlatsanız küfür ediyorlar, çocuklar için masal anlatsanız da küfür ediyorlar... Bununla başa çıkmak için çelik gibi sinirlere ihtiyacınız olacak.

10. Diğer YouTuberlarla girme ihtimaliniz olan yüksek gerilimli kavgalar(!)

10. Diğer YouTuberlarla girme ihtimaliniz olan yüksek gerilimli kavgalar(!)

En popüler YouTuber'lardan Enes Batur ve Berkcan Güven'in ırkçılık tartışmasını hatırlarsınız. Elbette YouTube dünyası da çekişmelerle ve amansız kavgalarla dolu. Bir kere bu moda girdiniz mi bir daha çıkmak pek kolay olmayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hatır gönül meseleleri arasında boğulmak.

11. Hatır gönül meseleleri arasında boğulmak.

Bu ışıltılı dünyada rakipleriniz kadar dostlarınız da olacak. Bazen hepsi birbirine karışacak ve arada kalıp boğulan siz olacaksınız.

12. Özel hayatınıza müdahale ediliyormuş hissiyle başa çıkmak.

Ekranların önünde olmayı siz seçtiniz, sonuçlarıyla da siz mücadele edecekseniz. İçeriklerinizin konusu hayatınızdaki unsurlar olursa, bir noktadan sonra özel hayat diye bir şeyin kalmadığını düşünmeniz mümkün.

13. Gerçek anlamda para kazanmaya başlayıncaya dek geçen süre, sabır, mücadele...

Bu kadar rekabetin olduğu bir ortamda bir anda 1 milyon aboneye ulaşıp zengin olacağınızı düşünmek biraz abartılı olur. Belki istediğiniz geliri kazanmanız birkaç yılınızı alacak. Bu motivasyona sahip misiniz 🙄

14. Dijital dünyaya uzak insanlara ne iş yaptığınızı bir türlü anlatamamak.

YouTuber olmak hala çok yeni bir meslek. Birçok insan YouTube üzerinden para kazanıldığını dahi bilmiyor. Dolayısıyla 'ne iş yapıyorsun' sorusunu akrabalara anlatmak pek kolay olmayabilir. En azından zengin oluncaya dek. Sonrasında kimse umursamaz zaten 😂

YouTuber olmayı aklınıza koyduysanız şu içeriklere de bir göz atın;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
560
167
63
44
24
17
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rosa

Ağlıyorum şu an, dayanamadım çok üzüldüm. Umarım youtuberların insan haklarına aykırı olan çalışma şartları normalleşir(!)

Dr. Strangelove

Bayağı zormuş. Bari gidip haftanın altı günü asgari ücrete çalışıp kolay yoldan para kazanayım.

azneki

youtuberlar bile kendi mesleğinin kolaylığını kabul ediyorken siz neyin derdindesiniz :D?