Görüş Bildir
Haberler
Youtube Yasağı Google ve Gmail'i Mi Vurdu?

Youtube Yasağı Google ve Gmail'i Mi Vurdu?

01.06.2014 - 12:17 Son Güncelleme: 01.06.2014 - 12:19

Halen süren Youtube yasağı nedeniyle Google DNS’lerin engellendiğini ve DNS adreslerinin yönlendirildiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Oran’dan Hükümete: DNS adresi yönlendirmesi yapıp kimin hangi adrese girdiğini mi saptıyorsunuz?

Youtube yasağı milyonca Gmail ve Google kullanıcısını da etkilemiyor mu?

ANKARA

Halen süren Youtube yasağı nedeniyle Google DNS’lerin engellendiğini ve DNS adreslerinin yönlendirildiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı ve TBMM başkanı Cemil Çiçek’e, “Milyonlarca gmail kullanıcısının haberleşme özgürlüğün neden kısıtlıyorsunuz?” diye sordu.

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Umut Oran, Youtube yasağı dolayısıyla Google’dan yararlanmada yaşanan sıkıntıları soru önergesine dönüştürerek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e yöneltti.

Önergesinde “Günümüzde tüm dünyada sanal ortamda aramalarda sıklıkla kullanılan Google hepimizin eli ayağı haline geldi. Ancak son bir haftadır ve özellikle TBMM lokal internet erişiminden de Google’a girmek artık neredeyse imkânsız ve bıktırıcı bir hal aldı” diyen Umut Oran, internet trafiğinin tüm dünyada özellikle terörle mücadele kapsamında sıklıkla izlendiğini de herkesin bildiğini vurguladı.

MİT yasa değişikliği nedeniyle mi Google’a zor giriliyor?

CHP’li Oran’ın önergelerinde yanıt bekleyen sorular ise şöyle:

  • 26 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun nedeniyle mi internet trafiği bu derece ağırlaştı ve Google’a artık zor girilmektedir?

DNS yönlendirmesi mi yapılıyor?

  • Talimatınız nedeniyle DNS yönlendirmesi (DNS Spoofing) mi yapılmaktadır?

IP üzerinden web trafiği mi kontrol ediliyor?

  • Tüm dünyada kullanılan GoogleDNS veya OpenDNS’den vazgeçilerek bir kaç haftadır araya giren servis sağlayıcıların kullanıcıları kendi sunucularına yönlendirerek, istenilen sayfanın onlar üzerinden açılmasını sağlamaları ve böylelikle hangi IP adresinden nereye girildiğini saptamaya mı çalışıyorsunuz?

Milyonlarca gmail kullanıcısı etkileniyor

  • Youtube yasağı nedeniyle mi Google rahatça kullanılamamaktadır? Google ile Youtube’un aynı DNS’leri kullanması nedeniyle mi bu sorunlar yaşanmaktadır? Youtube yasağı nedeniyle milyonlarca Gmail kullanıcısının haberleşme özgürlüğünü neden engelliyorsunuz?

Haberleşme özgürlüğünü kim engelliyor?

  • Google’ın e-posta hizmeti olan Gmail’in çok yaygın kullanılması karşısında yaptığınız bu uygulama nedeniyle milyonlarca yurttaşın anayasal hakkı olan haberleşme özgürlüğünü engellemiş olmuyor musunuz? İşlenen bu anayasal suçun sorumluları kimlerdir?

Amaç 17 Aralık’ı örtmek mi?

  • Google’ın kullanımının giderek güçleştirilmesinin arkasında 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili olarak internette yayınlanmış olan onbinlerce belge ve bilgiye erişimin engellenmesi amacı mı bulunmaktadır?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0