Görüş Bildir
Haberler
Yöneticilik Zekana Göre Hangi Game of Thrones Karakterisin?

etiket Yöneticilik Zekana Göre Hangi Game of Thrones Karakterisin?

Bu testte iş zekana ve yöneticilik becerilerine göre nasıl bir yönetici olacağını, Game of Thrones'un 10 efsane karakteri üzerinden söylüyoruz!

Yönetmek bir sanat. İnsanları, halkları, şirketleri, hatta ülkeleri. Bu sanatı layığıyla icra edeceğine hiç şüphemiz yok; İyi eğlenceler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırsan başlayalım! Yeni bir elemana ihtiyacın var; doğru elemanı nasıl seçeceksin?

Hazırsan başlayalım! Yeni bir elemana ihtiyacın var; doğru elemanı nasıl seçeceksin?

Ramazan Bayramı arefesi cuma gününe denk geldi. Cumayı tatil edecek misin?

Senin CEO olduğunu farz edelim. İşe yeni başlamış bir stajyerle aynı asansöre bindin. Nasıl davranacaksın?

Zam dönemi. Ne yapacaksın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışanlarından biri sana oldukça iyi bir iş fikriyle geldi. Bu güzel projeye finansal kaynak sağlar mısın?

Bir elemanda aşağıdakilerden hangisine tahammül edemezsin peki?

Bir elemanda aşağıdakilerden hangisine tahammül edemezsin peki?

Son olarak, ofisin içinde iki kişi kavgaya tutuştu. Ortamı nasıl sakinleştirirsin?

Tywin Lannister!

Tywin Lannister!

Sen Tywin Lannister’sın. Sen kurnaz ve dirayetli bir akıl küpüsün. Stratejik ve ileri görüşlüsün; adeta geleceği okuyorsun. Çalışanların acımasızca eleştirilerinden korkup çekinseler bile, sana daima saygı duyuyorlar. Çoğunlukla kazanan taraf olduğun için de, senin ekibinde olmaktan dolayı kendilerini güvende hissediyorlar. Ancak korkutucu otoriterliğin, yaratıcı elemanların ihtiyaç duydukları özgür düşünme ortamını başka takımlarda aramalarıyla sonuçlanabilir!

Cersei Lannister!

Cersei Lannister!

Sen Cersei Lannister’sın. Ağırbaşlı, zarif, hırslı, kararlı ve zeki. Ama aynı zamanda zalim ve hatta nevrotik! Ne istediğini de, onu nasıl elde edeceğini de çok iyi bilen bir stratejistsin sen. Ama zaman zaman işine duygularını karıştırırsın. Senin olduğun şirket bir şekilde mutlaka hedeflerine ulaşır. Oldukça şüphecisin; astların bu kadar kendilerine güvenmemenden dolayı motivasyon sorunu yaşayabilirler!

Daenerys Targaryen!

Daenerys Targaryen!

Sen Daenerys Targaryen’sın. Kucaklayıcı, ilgili ve merhametlisin ve adalet duygun çok yüksek; duygusal zekan da öyle. Sen çalışanların ücretli köleler olmadığını bilirsin. Seninle çalışan herkes sana hayran. Ama gerektiğinde kişileri en sert ve acımasız şekilde cezalandırmayı da bilirsin; sadakat senin için her şey demek. İnatçısın ve risk almayı seviyorsun; ama zaman zaman kendini tehlikeye atıyorsun. Yine de kararlılığınla çözemeyeceğin sorun yok. Sen harika bir yöneticisin!

Jaime Lannister!

Jaime Lannister!

Sen Jaime Lannister’sın. Kibirli ve mesafeli, hatta ukala; ama çok yetenekli. İşinde oldukça iyisin. Aynı zamanda kıvrak zekan sayesinde oldukça nüktedansın. Senin için kişilerden çok, kurumun devamlılığı esastır. Bu uğurda gerekirse kendini ateşe atar, itibarını kaybetmeyi göze alırsın. Ama senin onur anlayışın herkesinkiyle aynı olmak zorunda değil. Doğru olanı yaptığını bildiğin sürece için rahattır. Kurum içi özel ilişkilerine dikkat et deriz! Başına ne belalar açabileceğini hiç bilemezsin!

Joffrey Baratheon!

Joffrey Baratheon!

Sen Joffrey Baratheon’sın. Şımarık, zalim ve kesinlikle merhametsiz. En küçük hatalarında her an herkese kapıyı gösterebilirsin. Bu nedenle seninle kimse çalışmak istemez. Sen saygıyı otoritede arayanlardansın. Açıkçası kimsenin sana saygı duyduğu yok; yalnızca senden fazlasıyla korkuyorlar. Duygusal zekan sıfıra yakın; ve aynı zamanda tacizkarsın da. Hatalarının sonuçlarına katlanmayı sevmez, hatta kendi hataların için başkalarını cezalandırmaktan da çekinmezsin. Sen ne pis bir yöneticiymişsin!

Jon Snow!

Jon Snow!

Sen Jon Snow’sun. Şerefli ve itibarlı, iradesi güçlü ve oldukça güvenilirsin. Adil ve merhametli bir yöneticisin. Yaptığın işe kendini adar ve en iyi şekilde yapmaya çalışırsın. Altındakileri de dur durak bilmeden eğitirsin. Gerekirse doğru olanı yapmak için ağır topları karşına almaktan çekinmezsin. Onur senin her şeyindir. Yine de zaman zaman saf olduğunu ve pek ileriyi göremediğini söyleyebiliriz! Bu da yükselmeni biraz zorlaştırıyor. Ama sen kesinlikle sevilen ve saygı gören bir yöneticisin.

Margaery Tyrell!

Margaery Tyrell!

Sen Margaery Tyrell’sin. Zarif, daima nazik ama bir o kadar da kurnaz bir akıl küpüsün! Duygusal zekan çok yüksek. Zor ve karmaşık durumların fayda ve zararlarını kolaylıkla analiz eder ve her türlü manipülasyonla kendini çekip çıkarırsın. Yükselme hırsın muazzam; ama bunu her zamanki zarafetinle yaparsın. Seninle çalışmayı sevenler gerçekten de çok seviyor; ama sevmeyenler de senden resmen nefret ediyor!

Petyr Baelish!

Petyr Baelish!

Sen Petyr Baelish’sin. Oldukça stratejiksin ve finansal konularda çok yeteneklisin. Güç senin için her şeydir. Lazım olduğunda hile yapmak, her türlü dolabı çevirmek senin işin! Şirkette kuş uçsa haberin olur; daima kendine bir çıkar yaratmayı başarırsın. Hem astlarını, hem de üstlerini manipüle etmekten çekinmezsin. İş yerinde kimsenin sana pek güvendiğini söyleyemeyiz; ama herkes seninle asla zıt düşmemek gerektiğini bilir!

Stannis Baratheon!

Stannis Baratheon!

Sen Stannis Baratheon’sın. Disiplinli ve hedef odaklı çalışırsın; akıl ve mantık senin için her şeydir. Bir miktar kibirli, hırslı, mesafeli ve zaman zaman hayli sert bir yönetici olduğun söylenebilir; ancak sen altında çalışan herkesin saygısını kazanırsın. Çalışanların sana karşı korku değil saygı duyarlar. Sen işleri kesinlikle büyütebilirsin!

Tyrion Lannister!

Tyrion Lannister!

Sen Tyrion Lannister’sın. Stratejik, bilgili ve zekisin; hayattan keyif almayı da biliyorsun. Çalışanlarına açık büfe öğle yemekleri ısmarlamak, iş çıkışı ortamlara götürmek; bunlar senin için asla masraf değil; hayatın ta kendisi! Aynı zamanda adil ve merhametlisin de. Olaylara yeni ve taze bir perspektiften bakmayı seviyorsun. Gelenekselin dışına çıkan düşünme ve yönetim becerilerin her ne kadar senin üstündeki eski jenerasyon yöneticiler tarafından takdir edilmese de, bu kuşağın en sevdiği yönetici sensin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
542
194
131
56
18
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
semih bey

Senden Hodor bile olmaz yazdı. (Hodor'un taşşağını yiyin siz ayrıca)

Heisenberg

Ejderhaların anasıyım. :D

Pasif Kullanıcı

Daenerys Targaryen! su sebilinin üstünde dinozor var *-*