Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS 2. Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu Mu? YKS 2. Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınladı Mı?

YKS 2. Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu Mu? YKS 2. Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınladı Mı?

dila bahar
13.10.2021 - 15:07

YKS tercihleri devam ediyor. ÖSYM, geçtiğimiz günlerde YKS 1. ek yerleştirme sonuçlarını açıklamıştı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, YKS 2. ek yerleştirme için de önemli bilgiler paylaşıldı. Türkiye’de bu seneye mahsus olmak üzere YKS’de 2. ek yerleştirme yapılacak. YKS 2. ek yerleştirmede baraj puanları da düşürülecek. Peki, YKS 2. ek yerleştirme tercih kılavuzu yayınladı mı? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte sosyal medyanın gündemindeki YKS 2. ek yerleştirme için tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yks sınavından 140 puan alan öğrenciler için bekleyiş devam ediyor. 2021 YKS sınavı sonrasında sınavın zor olmasından kaynaklı olarak, düşük puan alan öğrencilere bir şans daha sunuldu. Sınavdan 140 puan ve üzeri alan öğrenciler, 2.ek tercih ile ne zaman üniversiteye girecekler?

YKS 2021 2. EK TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

7 Ekim tarihinde sona eren YKS ek tercih üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından açıklanılması beklenilen 2. ek.tercih kılavuzu hala açıklanmamıştır. İlerleyen günlerde YKS 2. tercih kılavuzunun paylaşılması bekleniyor.

YKS Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

YKS Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

Ek tercih ile üniversiteye girecek öğrenciler için  25,00 TL ek tercih ücreti bulunmaktadır. Öğrencilerin bu ücreti en geç 24 Eylül 2021 tarihi 23.59 saatine kadar yatırmaları gerekmektedir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan öğrencilerin, yapmış oldukları yükseköğretim programları geçersiz sayılacaktır. 

ADAYLAR SONUÇ BELGELERİNE NEREDEN BAKABİLİR?

Puanları sonuç belgelerine yansıyan adaylar, belgelerine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler..

Bu Haber De Dikkatinizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın