Görüş Bildir
Haberler
Yırca Köylüleri Sökülmüş Zeytin Ağaçlarından Hasat Yapmaya Çalışıyor...

Yırca Köylüleri Sökülmüş Zeytin Ağaçlarından Hasat Yapmaya Çalışıyor...

adem kara
13.11.2014 - 12:57 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 16:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

MANİSA’nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi’nde termik santral yapılması için kesilen 6 bin zeytin ağacının üzerinde kalan tonlarca ürün, zararlarını biraz olsun azaltabilmek isteyen köylüler tarafından hasat edildi.

17 yıldır çocuk gibi bakarak büyüttüğü yaklaşık 180 zeytin ağacını bir gecede kaybettiğini belirten köylülerden Cemil Çelikkaya, 'Kesilen ağaçlarımızdaki zeytinleri ziyan olmaması için topluyoruz. Normalde bu hasat yaklaşık 20 gün sonra yapılması gerekiyordu. Sökülen ağaçların üzerinde mahsul toplama zor, iki büklüm olduk. Kolumuz, bacağımız ağrıdı. Ağaçlar kesilmeden 20 bin lira edecek mahsülümüz şimdi 3 bin lira etmez' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK İSTEDİ

Köylülerden Hüseyin Kutlu ise zeytincilikle geçindiğini başka bir mesleği olmadığını belirterek, 'Bu sene iyi bir hasat bekliyorduk. Şu an mahsulümüz yerlere döküldü. Bu zeytinin kilosunu dalından toplasaydık, 4-5 liraya satacaktık. Şu an için kilosunu yaklaşık 1.5 liraya dahi zor satacağız. Zaten yarısı da heder olmuş vaziyette. Yetkililerden bizi mağdur etmemelerini istiyoruz.

Soma zaten 2014 yılında ülkenin gündeminden hiç düşmedi, önce maden faciası, şimdi de Yırca. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi görmesini istiyoruz. Somalı olarak bizim bu mağduriyetlerimizi gidermesini ve bize sahip çıkmasını bekliyoruz' dedi.

’HEM AĞLIYORUZ, HEM TOPLUYORUZ’

Ayşe Çelikkaya ise 'Sabah erkenden işçilerimizle beraber geldik. Geldiğimizde zeytinlerimizin hepsini yere yatırmışlar. Burada şirketin güvenlikçileri ile kavga ettik. Şimdi de zeytinlerimizi toplamak için geldik. Zeytinlerimizin durumu görünce üzülüp, ağladık. Zeytinlerimiz perişan halde. Hepsini çiğnemişler, ezmişler' dedi.

Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0