Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca İstismar Edip Ayşenur'u İntihara Sürüklemişti: Sanık İkinci Kez Tahliye Oldu

etiket Yıllarca İstismar Edip Ayşenur'u İntihara Sürüklemişti: Sanık İkinci Kez Tahliye Oldu

Antalya'da, Ayşenur Güven'e cinsel saldırıda bulunup, intihar etmesine neden olan ve 14 yıl hapis cezası alan kuzeni Selahattin Sezer üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye oldu. Sezer, daha önce de tutuklu yargılanırken, Yargıtay kararı ile tahliye olmuştu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ayşenur Güven, çocuk yaşlardan itibaren amcasının oğlu Selahattin Sezer'in cinsel saldırısına maruz kaldı. İlk kez 6 yaşında cinsel saldırıya uğrayan Ayşenur Güven, yaşadıklarından kurtulmak için 18 yaşına girdiği 2015 yılında Mustafa Güven ile evlendi. Ancak kuzeninin cinsel saldırıları, Ayşenur nişanlı olduğu ve evlendiği dönemde de devam etti. Selahattin Sezer'in 'Elimde video ve fotoğraflar var' diyerek tehdit ettiği Ayşenur Güven, 5 Nisan 2017'de başından geçenleri eşi ile babasına, erkek kardeşine ve dayısına anlattı, 3 gün sonra da eşine mektup bırakıp, intihar etti.

Aile şikayetçi oldu, 14 yıl hapse mahkum oldu

Aile şikayetçi oldu, 14 yıl hapse mahkum oldu

Aile, Selahattin Sezer hakkında kızlarına taciz ve cinsel saldırıda bulunduğu ve intiharına neden olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Selahattin Sezer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sezer, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay kararıyla tahliye oldu

Yargıtay kararıyla tahliye oldu

İtiraz üzerine dosya, Yargıtay'a gitti. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nce 24 Haziran'da, olayın tek tanığı olan Ayşenur Güven'in intihar etmesi sonucu dinlenemediği ve birinci derece tanığın ortadan kalktığı, Selahattin Sezer'in suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle oy çokluğuyla dosyanın yerel mahkemede yeniden görülmesine karar verildi. Selahattin Sezer, kararla birlikte tahliye edilirken, dosya da davanın yeniden görülmesi için Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yeniden tutuklandı

Yeniden tutuklandı

Selahattin Sezer, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. 14 Kasım'daki duruşmaya katılmayan Sezer, mahkemece 14 yıl hapisle cezalandırılırken, tutuklanmasına hükmedildi.

Alanya'nın kırsalındaki Susuz Yaylası'ndaki evde gizlendiğini tespit edilen Selahattin Sezer, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı ve 20 Kasım'da çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ve ikinci kez tahliye

Ve ikinci kez tahliye

Selahattin Sezer'in avukatı, dün üst mahkeme olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, Sezer'in tahliyesine karar verdi. Selahattin Sezer, gece yarısı tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

"Can güvenliğimiz yok"

"Can güvenliğimiz yok"

Ayşenur Güven'in aile avukatı Müge Gezginci, yaptığı açıklamada, tahliye kararına savcılığın itirazda bulunması gerektiğini söyledi. Kararın kendilerini şaşırttığını kaydeden Gezginci, 'Tutuklama kararının kamuoyu baskısıyla verildiğini düşünüyorum. Mahkemenin tahliye kararına inanamıyoruz. 'Hak, hukuk, adalet yerini buldu' diye sevinirken böyle bir karar çıktı. Boşuna sevinmişiz. Şu anda nasıl bir hukuki yol izleriz, onu düşünüyoruz' diye konuştu. 

Sanığın ailesinin, kendisini ve Ayşenur Güven'in ailesini öldürmekle tehdit ettiğini öne süren Müge Gezginci, 'Dava süresince sürekli tehdit edildik. Hem benim hem de müvekkilimin ailesinin can güvenliği tehlikede. Sanığın tahliyesi bu tehlikeyi daha da artırmıştır' dedi. Ayşenur Güven'in dayısı Ali Uysal ise bu saatten sonra can güvenliklerinin kalmadığını söyledi.

"Toplumda 'suçlular cezasız kalıyor' algısı arttı"

Ayşenur Güven davasını üslenen avukat Zeynep Kıvanç Güzel, kararın vicdansızlık olduğunu söyledi. Sanığa elektronik kelepçe takılarak ev hapsine karar verildiğini kaydeden Güzel, şöyle dedi:

'14 yılla yargılanan ve özellikle cinsel istismar suçuyla yargılanan bir kişinin tahliye edilmesi ne hukuka ne akla ne vicdana uygundur. Bu kararla sanık adeta ödüllendirilmiştir. Kaçma iradesini ortaya koyan sanığın önü de açılmıştır. Ayrıca bu kararla toplumun 'suçlular cezasız kalıyor algısı' da maalesef artmıştır. Ancak bu bir son değildir. Her zaman olduğu gibi bu sürecin takipçisiyiz. Yargının toplum vicdanını sızlatan, hukuka güveni sarsan bu karara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.'

Ordu'da işlenen Ceren Özdemir cinayetini hatırlatan baba Mustafa Sezer, 'Gencecik bir kız 2 defa cezaevinden kaçan bir zanlı tarafından bıçaklanarak öldürülüyor. Ben bu adalete güveniyorum diyeceğim ama güvenemiyorum. Çünkü adamlara ödül verilir gibi ceza veriliyor. Benim can güvenliğim yoksa, namuslu kişiler sokakta gezemeyecekse ne diye bu kanunlar var?' diyerek tepki gösterdi. Sezer, 'Bu olayın tekrar ele alınıp bu yanlış karardan dönülerek sanığın tutuklanmasını talep ediyorum' diye ekledi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
341
71
50
11
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sezgin Bozan

Bütün orospu çocuklarını dışarı saldılar, eminim içeride haksız yere yatanların sayısı dışarıda olan insan atıklarından daha fazladır.

Beyza

Bu ülkede her suçu işleyin çıkarsınız. Sadece siyasi suçlu olmayın o zaman girişiniz olur çıkışınız olmaz

Mirmir Cnm

Ülke iyice dingo'nun ahırına döndü