Görüş Bildir
Haberler
YILDIZ SÖZLÜK Yazarından Dolar Önerisi

YILDIZ SÖZLÜK Yazarından Dolar Önerisi

YILDIZ SÖZLÜK Yazarından Dolar Önerisi

Yıldız sözlük yazarı; kötü giden ekonominin düzelmesi için , daha önce duyulmamış bir öneride bulundu .

Doların iç piyasada yasaklanmasını öneren posseiddon nickli yazarın ekonomiyi düzeltecek ,Türkiye'yi 600 milyar dolar zenginleştirecek bir öneride bulundu.Öneri daha önce duyulmamış bir şekilde doların iç piyasada yasaklanmasını dış piyasada ise bankalar aracılığıyla yapılması şeklinde .

doların iç piyasada yasaklanması gerekliliği

''Dolarla bize saldırıyorlar'' diyen cumhurbaşkanımıza bir danışmanlık hizmeti benden olsun.öyle başdanışman maaşı olarak ta binlerce dolar isteyecek değilim ama şunu ekleyeyim o danışmanların sana bu fikri vermezler ; 

İç piyasada yastıkaltı tutulan doların miktarı tahminen 200 milyar dolar . 

şirketler ve kurumlar da ise yine tahminen 400 milyar dolar .dolarla iç piyasada yapılan işlem tutarı tekrar yapılan işlemlerle 1.5 trilyon dolar . 

KAYNAK : 1.5 trilyon dolar Türkiye'yi yönetir mi ? 

''Dış işlemlerde doların kullanılması serbest piyasa için gereklilik '' hoş ben öyle düşünmüyorum ama öyle kabul edelim .dış işlemler için bir veya birkaç banka yetkilendirilir ,merkez bankasıyla birlikte dış işlemlerde doları akıllıca yönetirler. 

İç piyasada doların kullanılıp kullanılmaması piyasaları etkilemeyecektir ;üç beş borazancıbaşı, borozana başlasa ne olur. 

Sıkı dur o zaman ; 

Kısa bir süre ,6 ay gibi bir süre verilerek doların iç piyasada tutulması ,kullanımı ,dolaşımı ve ticareti yasaklansa ne olur ? 

Olacak olan şu ; 200 milyar dolar yastık altından,400 milyar kamu ve şirket hesaplarından ; kanunla öngörülen bankaya götürülürek türk lirasına çevrilir. 

merkez bankası min .600 milyar dolar karşılığı türk lirası basar .basılan para karşılıksız olmayacağı için enflasyon etkisi olmaz . 

Sonuç mu ? 

Piyasalar taze ve nakit parayla coşar 

Türkiye bir çırpıda 600 milyar dolar zenginleşir 

Borç sarmalı biter 

Doların tl karşısında ne kadar eriyebileceği ise hayal gücünüze kalmış. 

Bak bir çocuğun anlayacağı kadar sade anlattım ,ekonomi kurmayların bile anlayacaktır yani . 

Fakat senin o danışmanların için birşey demeyeceğim . 

Yıldız Sözlük ekonomiye yön veriyor arkadaşlar ,diğer sanal sözlükler gibi boş peleş paylaşım yerine az ve öz ,anlayana sivri sinekle sazın dostluğunu hatırlatmaya gerek var mı ? 

Eklemekte fayda var ;Türkiye bunu yapar da başarılı olursa , peşinden en az 15 ülke aynısını yapacaktır.Gerisi mi ,onu da Trump düşünsün .

KAYNAK :doların iç piyasada yasaklanması gerekliliği - YILDIZ SÖZLÜK

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın