Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım: '15 Temmuz Demokrasi Bayramımız Ülkemize Hayırlı Olsun'

etiket Yıldırım: '15 Temmuz Demokrasi Bayramımız Ülkemize Hayırlı Olsun'

Ulaş
16.07.2016 - 13:19

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kameralar karşısına geçti son gelişmeleri aktardı. Yıldırım yaşananlarla ilgili olarak 'bu kalkışma bastırılmış ancak maalesef şehitlerimiz vardır. Toplam 161 şehidimiz, 1440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya karışan 2839 çeşitli rütbede subay asker gözaltına alınmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
pbs.twimg.com

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması açıklaması şöyle:

'15 Temmuz Cuma gecesi Türk demokrasisi için kara bir lekedir. Akşam darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesinin demokrasi çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan, sabah da normal hayatına dönen asil milletin adı Türk milletidir. Milletimin bütün fertlerine, bayraklarıyla meydanlara koşan bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum.

Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırarak, terör çetesine en güzel cevabı vermişlerdir.

15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılara şifa diliyorum.'

'Büyük bir belayı defettik'

'Büyük bir belayı defettik'

Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyor, milletimizle beraber büyük bir belayı Allah’a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma, TSK’nın emir kumanda hiyerarşisinde olan bir kalkışma değil, silahlı kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını milletini seven, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı subaylarımızı tebrik ediyorum.

Ayrıca, olayın olduğu ilk andan itibaren, meydanları dolduran, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum.

Özellikle kahramanca çarpışarak hayatlarını ortaya koyarak bu belayı def eden özel kuvvetlerimiz, polisimizi tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Milletimiz adına şükran duygularımı sunuyorum.

'Türk milletinin demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip olduğunu dünya gördü'

'Türk milletinin demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip olduğunu dünya gördü'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu yaşadığımız olay, bir şeyi ortaya koymuştur. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü.

Hele hele, köprüyü kesen, yolları kesen, binalara girmeye çalışan, tankların önünde elinde bayrakla yatan, üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu millet asla ve asla unutmayacaktır.

Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de, ve dayanışma isteklerini ortaya koyan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz.

Değerli kardeşlerim, bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları her türlü cezayı karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu basiret, Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Dolayısıyla bu kalkışmayı yapanlar, bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır: Hiç kimse bu milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük uhdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, devletin parasıyla, devletin tankıyla, devletin bombasıyla, devletin uçağıyla helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla vatanımız millet bu hain çeteyi unutmayacaktır.'

Bu hassasiyetimizi anlamakta güçlük çekiyorlardı. Ama anlamalarının bize çok büyük maliyeti oldu. Tankların önüne çıkarak ülke için bayrak için bağımsızlık için veren bütün kardeşlerimi, şehitleri rahmetle şükranla anıyorum. Bu kalkışma bastırılmış ancak maalesef şehitlerimiz vardır. Toplam 161 şehidimiz vardır 1440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya karışan 2839 çeşitli rütbede subay asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Bir belayı büyük millet bir kez daha basiretiyle defetmiştir.

Ama olayın başından beri, başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle bütün hükümetimizin üyeleri ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla bir olarak beraber olarak, kenetlenerek bu belanın üzerinden geldik. Dünya tarihinde emsali görülmeyecek büyük bir başarıyı bu millete yaşatan rabbime hamdediyorum. Ayrıca, basın kuruluşlarımız, medya kuruluşlarımız, yazılı görsel sosyal medya kuruluşlarımız, bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Başından beri çetelerden yana değil, ülkeden yana, milletten yana, net bir tutum almışlar, halkımızın anında en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır.

'Demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize milletimize hayırlı olsun'

'Demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize milletimize hayırlı olsun'

Başta siyasi parti liderleri olmak üzere, bütün siyasi parti taraftarları da, sivil toplum kuruluşları da, düşünce farklılıklarını bir tarafa bırakıp meydanlara akmış ve ay yıldızlı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmıştır. Dolayısıyla basına, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilerimize, örnek vatanseverlik davranışından ötürü çok teşekkür ediyorum.

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonraki yapılacak işlemler de, bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi ve milletimizi dünya ülkeleri arasında itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı gereken her türlü işlem gecikmeden misliyle yapılacaktır.

Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Tekrar bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize milletimize hayırlı olsun diyorum.

Milletimiz gündüz işini gücü bıraktıktan sonra tekrar bayraklarıyla meydanlara akmasını bekliyorum. Bir kez daha aziz milletime şükranlarımı iletirken parti genel başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün başarıdan ötürü tekrar tebrik ediyorum.

Bugün milli irademiz meclisimiz toplanacak ve bu olay bütün ayrıntılarıyla ele alınacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
272
177
43
21
6
3
2