Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım Bir Şeyler Dedi: 'Enflasyon Amerika’da 0'dan %7’ye Çıkmış 7 Kat, Bizde 10'dan 20’e Çıkmış 2 Kat'

etiket Yıldırım Bir Şeyler Dedi: 'Enflasyon Amerika’da 0'dan %7’ye Çıkmış 7 Kat, Bizde 10'dan 20’e Çıkmış 2 Kat'

Partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde onlardan 20’e çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından Bakırevi Konferans Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

'Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor'

'Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor'

Yıldırım burada yaptığı konuşmada ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Pandeminin getirdiği belirsizliğin ‘bütün dünyayı kasıp kavurduğunu’ belirten Yıldırım, “Bunu yaşadığımız hayat pahalılığı, ekonomideki dalgalanmalara bir mazeret olarak söylemiyorum. Bu bir gerçek, bu bir durum tespiti. Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10'lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil. Şunu söylemek istiyorum. Belirsizliği yönetemezsiniz. Hiçbir ülke belirsizliği yönetemez” dedi.

Krizin yönetilebileceğini ancak belirsizliğin yönetilemeyeceğini savunan Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı:

Krizin yönetilebileceğini ancak belirsizliğin yönetilemeyeceğini savunan Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı:

“Hepimizin umudu bu belanın bir an önce defolmasıdır. Bütün insanlığın başından defolmasıdır. Bunun için bilim adamları herkes gece gündüz çalışıyor. Biz sağlık sistemimizi eyvallah seferber ettik. Bundan en az hasarla çıkmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
145
113
18
14
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?