Görüş Bildir
Haberler
Yeterince Su İçmediğinizde Bakın Neler Olacak!

Yeterince Su İçmediğinizde Bakın Neler Olacak!

Pilates Zamanı
19.05.2014 - 16:42 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 12:37

İnsan vücudunda;

Beynin %75′i,

Kanın %92′si,

Kasların %75′i,

Kemiklerin %22′si sudan oluşmaktadır.

Suyun insan vücudu için önemi burada bir kez daha karşımıza çıkıyor. Vücudumuzun sağlıklı kalabilmesi ve işlevlerini tam manasıyla yerine getirmesi için su ciddi anlamda önem taşıyor. Uzmanlar günde 8 bardak su içilmesini öneriyor peki bir düşünün bugün kaç bardak su tükettiniz? Dün? Veya en son ne zaman…

Su içmek, insanlara genellikle diğer sıvıları tüketmekten daha zor geliyor. Su içmek için, damağının kurumasını veya vücudumuzun bize sinyal vermesini beklememize hiç gerek yok. Herhangi bir kişinin günde en az 1,5 lt. su tüketmesi gerekiyor eğer bir sporcu iseniz tüketmeniz gereken su miktarı günde en az 2,5 lt.

Su içmeye zorlananlar için vereceğimiz tavsiyeler sonunda su içmediğiniz taktirde başınıza gelebileceklerden bahsetmek istiyor ve zararlarını görerek su içmeye özen göstermenizi istiyoruz.

Eğer bardak bardak hesap yapmak istemiyor ve kaç bardak su tükettiğim hatırlamıyorum diyorsanız;

0,50l. su şişesi ile su içmeye başlayabilirsiniz. Günde en az 3 şişe tüketmeniz normal olarak ise; 4 şişe tüketmeniz yeterli olacaktır. Böylelikle, çok daha kolay bir içimle çok daha kolay bir hesapla yavaş yavaş su tüketmeye başlayacaksınız.

Eğer su içmeyi gün içerisinde unutuyor, içmem gerektiği vücudumca farkettirilmediği sürece aklıma gelmiyordiyorsanız;

Su şişenizi yanınızda taşımanızı ve kolaylıkla görebileceğiniz bir yere koymanızı tavsiye ediyoruz.

Uyarı İnsanların su ihtiyacı, diğer içeceklere yönelim ile birlikte ne yazık ki azalıyor ve insan aslında hiç ihtiyacı yokmuşçasına su içmeyi önemsememeye başlayarak farklı içeceklerle sıvı tüketimini yerine getirdiğini düşünebiliyor. İlk yanılgı ise, burada başlıyor.

Kaynak: http://www.pilateszamani.com/yeterinc...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın