Görüş Bildir
Haberler
Yeryüzündeki Cennet Parçası: Altınoluk…

etiket Yeryüzündeki Cennet Parçası: Altınoluk…

NK
05.04.2015 - 21:12 Son Güncelleme: 26.04.2015 - 17:09

Hani her gün cennette yaşadığımızı bilmeden, yaşanacak bir cennet ararız ya. Sonra bir gün, o her gün yaşadığımız yere çok sık gidemez oluruz. Geriye dönüp baktığımızda da yıllarca yeryüzündeki cenneti boşuna aradığımızı, aslında o cennetin bir zamanlar bizim evimiz olduğunu farkederiz. İşte o yeryüzünün cennet köşesi Altınoluk’tur. Yaşarken anlamazsınız. Monotonluktan, küçüklükten, hep aynı şeylerin olmasından sıkılırsınız. Uzaklaşınca da özlersiniz.

Balıkesir’in küçük ama sevimli sahil kasabasıdır Altınoluk. Şehir merkezine bir buçuk, Edremit’e yarım saat mesafededir. Bir yanında masmavi Ege Denizi bir yanında yemyeşil Kaz Dağları ile dünyanın oksijen bakımından en zengin 2.bölgesidir. Astım hastalarının uğrak durağıdır.

Eğer siz de bu cennet köşeyi görmek isterseniz, işte size Altınoluk turu... :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Altınoluk Sizi İşte Böyle Karşılar

1. Altınoluk Sizi İşte Böyle Karşılar

Eğer Altınoluk’a bir kez bile gitmişseniz, Afrodit’i geçtikten 5 dakika sonra bu manzarayı görünce mutluluktan gözleriniz parlar.

2. Ne Otel Ne Pansiyon: Sezonluk Daire

2. Ne Otel Ne Pansiyon: Sezonluk Daire

Birçok sokağında bulabileceğiniz eşyalı kiralık daireleri, tüm sezon kiralayabileceğiniz gibi haftalık ya da günlük olarak da kiralayabilirsiniz.

3. Sonuçta Kim Böyle Manzarası Olan Bir Dairede Kalmak İstemez Ki!

3. Sonuçta Kim Böyle Manzarası Olan Bir Dairede Kalmak İstemez Ki!

Genelde dairler ön balkondan denizi, arka balkondan kaz dağlarını izleyebileceğiniz şekilde konumlandırılmıştır. Yemeklerinize eşlik edecek iki eşsiz manzara. Yerel halkın tercihi ise kahvaltıyı kaz dağları, akşam yemeğini deniz manzarası eşliğinde yemektir.

4. Denizin En Güzeli: Balkent Sahili

4. Denizin En Güzeli: Balkent Sahili

Arkadaş Kafe’yi (kime sorsanız bilir) geçtikten sonra Yağcılar’a gelmeden 100 m önceki bölge denizin en güzel olduğu yerdir. Sahili çakıldır ama burada çakıl bile bir başka güzeldir. Ayrıca uyarmadı demeyin, kendisi Ege’nin en soğuk suyudur.

5. Çarşıya Doğru Yürüyüş

5. Çarşıya Doğru Yürüyüş

Altınoluk’ta deniz keyfi akşam saatlerine kadar sürer. Denizden sonra duş ve yemek işleri bittiğinde çarşıya doğru yürüyüşe çıkılır. Çarşıdan meydana giden yol boyunca çeşit çeşit tezgâhlarda hediyelik eşyalar, ev yapımı ya da yöresel ürünler satınlır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Fotoğraf Molası

6. Bir Fotoğraf Molası

Çarşıya girmeden hemen önce Şahinderesi Köprüsü vardır. Köprünün üzerinde bu manzarayı fotoğraflamak için kaybedilecek zaman buna değerdir.

7. Yok Ben Çarşıya Kadar Yürüyemem Derseniz: Traktör Var :)

7. Yok Ben Çarşıya Kadar Yürüyemem Derseniz: Traktör Var :)

Bu şirin traktöre binip yolculuğunuzu öyle sürdürebilirsiniz. Yol boyunca hareketli müzikler size eşlik eder. Traktörün müdavimleri ise el çırpmaları ve oyunlarıyla şarkıya eşlik eder. Traktör Balkent-Altınoluk Köyü arasında sefer yapar. 

NOT: Görsel temsilidir. Ama Altınoluk'un traktörü de aynısının kırmızısıdır.

8. Anıl Gözleme Evi: Yanına Da Ne İyi Gider Hisar Ayran

8. Anıl Gözleme Evi: Yanına Da Ne İyi Gider Hisar Ayran

İster akşam yemeğinde, ister kahvaltıda, çarşının hemen girişindeki bu küçük gözleme evinde mutlaka gözleme yenmelidir. Patateslisi ve patlıcanlısı önerilir. Dikkat: Yanında içilecek Hisar Ayran’ın şişe olması önerilir.

9. Önce Roma Dondurmacısı, Sonra Liman

9. Önce Roma Dondurmacısı, Sonra Liman

Meydanın liman tarafındaki Roma Dondurmacısı vardır. Buradan bal badem dondurması alındıktan sonra limana doğru bir yürüyüşe çıkılır. Fenerin yanına gelene kadar dondurmalar biter. Dönüşte kayaların üzerine oturulup biraz dinlenilir ve denizin üzerine vuran ay ışığı manzarası seyredilir.

10. Roma Dondurmacısı Dediysek De Vardar’ı Unutmayalım

10. Roma Dondurmacısı Dediysek De Vardar’ı Unutmayalım

Güler yüzlü çalışanları, müşteriyle olan sıcak diyalogları ve leziz dondurmalarıyla Vardar da ayrı bir güzeldir. Çarşıya bir başka gelişte denenmeden gidilmemelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tezgâhı Kapat Abi: Midye Dolma

11. Tezgâhı Kapat Abi: Midye Dolma

Çarşıdan dönüşte Şahinderesi Köprüsünü geçtikten sonra Uğur Büfe (kime sorsanız bilir) vardır. Büfenin tam karşısında yıllardır aynı kişi midye dolma satmaktadır. Yemeye doyamazsınız ama tezgâh da kapattırılacak kadar küçük değildir.

12. Sahil Gece Ayrı Güzel

12. Sahil Gece Ayrı Güzel

Bazı günler deniz öyle çok yorar ki insanı, akşam çarşıya falan gitmek istemezsin. İşte o zaman alırsın sandalyeni, kilimini, şezlongunu ya da hasırını inersin sahile. Mis gibi deniz kokusu, yakamoz, çekirdek eşliğinde sohbet edersin. Ya da sadece susarsın ve manzaranın güzelliğine doyarsın. Gökyüzünün sol tarafında dağın bitiminin hemen üzerinde Küçükayı takımyıldızını, tam tepende de Büyükayı takımyıldınızı görebilirsin.

13. Ege’nin Nefis Köy Kahvaltısı

13. Ege’nin Nefis Köy Kahvaltısı

Altınoluk Köyünde manzara eşliğinde köy kahvaltısı yapmadan dönmek olmaz. Organik sebzelerin, mis gibi zeytinyağının, ev yapımı reçellerin tadına doyum olmaz. Yanına da çiğ börek iyi gider.

14. Lokmacı Ali Usta

14. Lokmacı Ali Usta

Altınoluk’ta her gün birkaç farklı noktada Lokmacı Ali Usta’nın tezgâhlarıyla karşılaşılabilir. Önünde upuzun bir kuyruk olur. “Girilir mi şimdi bu kuyruğa?” denmeyecek kadar lezzetli lokmalar yaparlar. Denizden çıktıktan sonra oluşan açlığa birebirdir.

15. Salı Pazarı

15. Salı Pazarı

Pazar hem sebze hem de tekstil bölümünden oluşmaktadır. Fakat pazarın İsmet Paşa Caddesi 17. Sokakta kurulan kısmı vardır ki %100 organiktir. Buradan salçalık domatesler, kahvaltılık salatalıklar, turşuluk biberler, zeytinyağları, her türlü yeşillik gönül rahatlığıyla alınabilir. Deniz börülcesi almadan dönmeyin derim. Sonra onu haşlayıp sarımsaklı yoğurtla karıştırın, üzerinde de zeytinyağlı domates salçası. Akşama ziyafet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Amfi Tiyatro

16. Amfi Tiyatro

Tarihi amfi tiyatroda sık sık konserler ve tiyatrolar olur. Sanatseverler, gençler, yerel halk sık sık ziyaret eder burayı etkinlik günlerinde. Eğer bir konsere gelmişseniz ve numarasız bölümünde oturan kimse yoksa önündeki duvara oturun. Konser boyunca avazınız çıktığı kadar bağırarak şarkılara eşlik edin. Gecenin sonunda sesiniz kısılabilir ama oradan dünyanın en mutlu insanı olarak ayrılırsınız. Hatta şarkıcı sizi fark edip sizin için bir şarkı bile söyleyebilir.

17. Kanyon

17. Kanyon

Kaz dağlarının arasından akan buz gibi su. Bol oksijenin kaynağı ve Milli Park sınırı içerisindeki doğa harikası. Toplam 7 göletten oluşmaktadır ama tamamını görmek pek mümkün değildir. Ziyarete gelenler ilk gölete kadar giderler. Gölete varana kadar yol boyunca kimi zaman buz gibi suyun içinden, kimi zaman kayaların üzerinden macera dolu bir yolculuk yaparsınız. Doğa tutkunlarının ve macera severlerin uğrak durağıdır. Sırt çantanızın içini bir termos çay, biraz peynir, 30 Evler Simit Fırınından aldığınız simitleri de koyduğunuzda etraftaki kayalıkların üzerinde kahvaltı bile yapabilirsiniz. Kahvaltıdan sonra da kayaların üzerinden derin göletin içine atlayışlar yapabilirsiniz.

18. Görmeden Dönmeyin

18. Görmeden Dönmeyin

Eğer vaktiniz varsa Altınoluk civarında gezilebilecek diğer cennet köşelerini de gezmeniz tavsiye edilir. Yeşilyurt Köyü, Mıhlı Çayı, Assos, Behramkale, Hasan Boğuldu, Ören,  Ayvalık, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Plajı…

19. Altınoluk’a Nasıl Mı Gidilir?

19. Altınoluk’a Nasıl Mı Gidilir?

İstanbul’dan gelecekseniz Çanakkale yolu üzerinden ya da İzmit-Yalova-Bursa-Balıkesir istikametinden gelebilirsiniz. Eğer İzmir tarafından gelecekseniz Manisa-Balıkesir istikametinden ya da Menemen-Aliağa-Dikili-Ayvalık-Akçay güzergâhını kullanarak gelebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
110
10
10
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cerba

şu Altınoluk'un reklamını yapıpta daha fazla insan çekmeyin... dağlarda ev yapılacak yer kalmadı.... kalabalıktan bütün yaz bok kokuyor atık sular şahin dere... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kusura bakmayın ama çok iddialı ve abartılı olmuş.

Hakan Memiş

Altınoluk dan bahsedip kahvaltıdan söz edip Asmalı konak kahvaltının menü tepsisini paylaşıp Narlı köyünden hiç bahsetmemeniz ilginç