Görüş Bildir
Haberler
Biber Gazına Karşı Oklu Direniş

Biber Gazına Karşı Oklu Direniş

Batuhan
28.05.2014 - 14:02 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 16:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA Dünya Kupası’na iki haftadan az bir süre kala, başkent Brezilya’da polis yerli grupların yaptığı gösterilere göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Altın kupanın sergilendiği Ulusal Stadyum’a ulaşmaya çalışan yüzlerce protestocu polise taş atarak direndi.O sırada Kongre’den toprak haklarını talep etmek için gösteri yapmakta olan Brezilya’nın yerli halkından bir grup da protestoya destek verdi. Brezilya’da Dünya Kupası için yapılan harcamalar, başka alanlara yatırım yapılmasını isteyen halkın kitlesel gösterilerine neden oluyor. Yetkililer kentin ana caddelerinden birini trafiğe kapatan dünkü gösterilere yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını söyledi. Kalabalık, birçok kupa maçına ev sahipliği yapacak olan Ulusal Stadyum’a yürümek isterken önleri atlı polislerce kesildi.

Bazı protestocular Brezilya Kongresi’nin çatısına çıktı.Başkent Brazil’deki gösterilere yerli gruplar da katıldı.Polis gösteriyi dağıtmak için çok sayıda gaz bombası kullandı.Olaylar sırasında bir polisin bacağından okla vurulduğu açıklandı.

Kaynak: BBC Türkçe

Kaynak: http://www.dipnot.tv/biber-gazina-kar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0