Görüş Bildir
Haberler
Yerli Otomobile Dair Yeni Detaylar: Elektrikle Çalışacak, Biri Sürpriz Üç Model Tanıtılacak

Yerli Otomobile Dair Yeni Detaylar: Elektrikle Çalışacak, Biri Sürpriz Üç Model Tanıtılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '27 Aralık Cuma günü Gebze'de tanıtılacak' dediği yerli otomobil ile ilgili yeni detaylar geldi. Basına yansıyan bilgilere göre yerli otomobil üç farklı model ile görücüye çıkacak. İki elektrikli SUV modelinin yanı sıra bir de sürpriz model tanıtılacak. Türkiye yerli otomobilini üretime sokabilirse kendi aracını üreten 23. ülke olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım için 27 Aralık Cuma gününü işaret etmesi ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın Twitter hesabından yerli otomobilin fotoğrafını paylaşması, Türkiye'nin yerli otomobil macerasını yeniden gündeme getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobile dair bu görselleri paylaştı. 👇

Basında yer alan haberlere göre yerli otomobilin 27 Aralık'taki tanıtım etkinliğinde iki farklı elektrikli SUV model vitrine çıkacak. Bunların yanı sıra bir de sürpriz model tanıtılacak. 

Habertürk'ün haberine göre Türkiye'de tüketiciler Avrupa'nın aksine en çok sedan modelini tercih ettiği için sürpriz modelin hatchback yerine sedan olması bekleniyor.

Her üç modelin de elektrikle çalıştığı belirtilirken, prototip modellerin Türkiye'nin gözü önünde küçük bir tur atacağı belirtiliyor. 

Gebze'de bulunan Bilişim Vadisi'ndeki yerli otomobil sunumunu Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürkan Karakaş yapacak.

Dünyada hangi ülkeler kendi otomobilini üretiyor?

Dünyada hangi ülkeler kendi otomobilini üretiyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'de yer alan habere göre özel atölye işi, el yapımı araçlar liste dışı bırakıldığında, halihazırda dünyada 22 ülke kendi otomobilini üretiyor.

Eğer Türkiye 27 Aralık'ta tanıtımını yapacağı aracı üretime sokarsa bu alandaki 23. ülke olacak.

Birçok marka daha sonra uluslararası otomotiv gruplarının bünyesine katılmış olsa da çıkış noktası olarak kendi ülkeleri esas alınıyor. Üretimi durdurulan ve henüz prototipi üretilen araçlar listede bulunmuyor.

Diğer yandan, Vietnam’ın ilk yerli otomobil markası VinFast özel siparişlerin dışında henüz genel satışa başlamadığı için listede bulunmuyor. 

Benzer şekilde Doğu Afrika ülkesi Uganda'nın Kiira Motors şirketi de henüz seri üretime geçmediği için liste dışı kaldı.

Üretimine son verilen otomobiller listesinde ise Türkiye'den iki marka yer alıyor.

Üretimine son verilen otomobiller listesinde ise Türkiye'den iki marka yer alıyor.

1960'da üretilen ve aynı yıl üretimi durdurulan Devrim ile 1966-86 arası üretilen Anadol.

Twitter'da ne dediler?

Twitter'da ne dediler?
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
67
24
14
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bakalım nasıl bir komedi bekliyor Türk halkını :D

Söyledim gitti

İHA ve SİHA yapmış, gayet de güzel yapmış bir millet olarak ben gayet ümitliyim. Tek korkum bu para yatıran amcaların kar etme kaygısı ile bir şeyleri eksik ... Devamını Gör

Söyledim gitti

Ek olarak belirteyim ki günümüzde hiç bir ürünü tüm parçalarıyla %100 yerli yapmak akıl karı değildir. 15 dolarlık bir pencere açma mekanizmasını yıllardır k... Devamını Gör

namex

ekonomik olarak hiç bir atılım yok, üretim yok, tarımda, hayvancılıkta dışa bağımlıyız, halkın parasıyla yapılan evleri yine halka satıp 30 yıllığına borçlan... Devamını Gör