Görüş Bildir
Haberler
Yerli Otomobilde Detaylar Belli Oldu: 'Üretim Tesisi Bursa'da Kurulacak, 4.323 Kişi İstihdam Edilecek'

Yerli Otomobilde Detaylar Belli Oldu: 'Üretim Tesisi Bursa'da Kurulacak, 4.323 Kişi İstihdam Edilecek'

Batuhan
27.12.2019 - 09:28

Yerli otomobil üretimine ilişkin detaylar netlik kazandı. Yerli otomobil üretim tesisi, Bursa'da kurulacak. Üstlenici firmaya alım garantisi dâhil pek çok devlet desteği sağlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılacak elektrikli otomobil üretim tesisine, Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca devlet desteği verilecek.

Tesiste 300 nitelikli personel olacak

Tesiste 300 nitelikli personel olacak

Kararda, yerli otomobilin üretimine ilişkin detaylar da aktarıldı. Elektrikli yerli otomobil, Bursa'da kurulacak tesiste üretilecek. Tesiste, 300'ü nitelikli personel olmak üzere 4.323 kişi istihdam edilecek.

Yatırımın toplam tutarı ise 22 milyar lira

Yatırımın toplam tutarı ise 22 milyar lira

Yatırımın süresi, başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019 tarihinden itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Bu süre içerisinde 5 ayrı modelden yılda 175 bin otomobilin üretilmesi öngörülüyor. Belirlenen hedefin süre içerisinde tamamlanamaması halinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca sürenin yarısı kadar daha ek süre tanınabilecek. Yatırımın toplam tutarı ise 22 milyar lira olarak tespit edildi.

30 bin otomobillik alım garantisi

30 bin otomobillik alım garantisi

TOGG'un gerçekleştireceği yatırıma, 30 bin otomobillik alım garantisi verildi. Garanti çerçevesinde, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar 30 bin elektrikli otomobil alınacak.

Yerli otomobile devlet tarafından sağlanacak destekler şunlar:

Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası, vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kâr payı desteği, yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi.

Ayrıntılar için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
35
33
22
12
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ülkece, hangi partiden olursak olalım, iyi bir şeyi tebrik etmeyi bilmiyoruz. Daha önce ''Palavra, o araba çıkmaz'' dediler, şimdi çıktı, ''o imkan bende ols... Devamını Gör

mahir riha

Okuduğum en mantıklı yorum. Ülke kazancak ülke, bunun farkında değiller olmak istemiyorlar

Sıradan Biri

Şimdi çıkar AKyalayıcılar "Türk tarihinde yerli ve milli arabayı biz yapıyoruz, fabrikasını biz açıyoruz" diye. Ulan yavşAKlar 17 yıldır sattığınız fabrikala... Devamını Gör

Hüseyin Kaptan

Belki her yazdığında haklısın ancak cümlelerini "düzelmez bu ülke" ile noktaladığın için çoğu insan yazdıklarını hiçe sayacak, bu ülke düzelmeyecekse sebebi ... Devamını Gör

Söyledim gitti

Daha önce de demiştim. Bu kadar teşvik ve devlet garantisi ile bu işe girenlere "babayiğit" demek anlamsız. Elbtte bu tür teşvikler gerekli ve olmalı. Ama bu... Devamını Gör

Bozkurt

İnsanlar inanmak istediği şeylere saplantılı derecede bağlı oldukları için o anlamsız dediğin ve çoğaltılabilecek sorulara cevap alamayacağız ne yazık ki.