Görüş Bildir
Haberler
Yeniden Görülen 'Man Adası' Davasında Kılıçdaroğlu'na 197 Bin TL Tazminat Cezası

Yeniden Görülen 'Man Adası' Davasında Kılıçdaroğlu'na 197 Bin TL Tazminat Cezası

İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen Man Adası davasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarına 197 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın duruşmasına, Kılıçdaroğlu'nun temsilen çok sayıda avukat katıldı.

Davacılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Ziya İlgen, Mustafa Erdoğan ve Osman Ketenci'yi Avukat Ferah Yıldız temsil etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı partililer de duruşmayı takip etti.

Reddi hakim talebi kabul edilmedi

Reddi hakim talebi kabul edilmedi

Davacıların Avukatı Ferah Yıldız, şartlar oluşmadığından karşı tarafın talebinin davaya uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, davalının reddi hakim talebinin reddine karar verilerek sözlü yargılamaya geçilmesini talep ediyoruz. Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik ise, 'Bir hakimi reddetmek hem hakim açısından hem de meslektaş olarak avukat açısından iyi değildir. Biz haklı olarak mı yoksa bir anlamda davayı uzatmaya yönelik mi reddettik, ona ilişkin açıklamalar yapacağız' dedi.

Mahkeme, ret sebebine ilişkin inandırıcı delil ve emarelerin bulunmadığını, talebin davayı uzatmaya yönelik olduğunu gerekçe göstererek reddi hakim talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme ilk kararında direndi

Mahkeme ilk kararında direndi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davacıların Avukatı Ferah Yıldız, davalının 28 Kasım 2017 tarihinde grup toplantısında müvekkillerine yönelik sözleri nedeni davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Avukat Çelik, müvekkili tarafından ileri sürülen tüm iddiaların gerçek olduğunu savundu. Karar için kısa bir ara veren mahkeme, 7 Haziran 2018 tarihli ilk kararında direnerek Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 110 bin TL, Ahmet Burak Erdoğan'a 15 bin TL, Ziya İlgen'e 17 bin TL, Mustafa Erdoğan'a 25 bin TL, Osman Ketenci'ye 20 bin TL, Mustafa Gündoğan'a ise 10 bin TL olmak üzere toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
92
24
13
11
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

En koyu Akp'li bile şu kararın siyasi olduğunu,hukukun iktidarın baskısı altında olduğunu bal gibi de biliyor.Kimlik siyaseti vicdanlarını o kadar örtmüş ki ... Devamını Gör

Ravnestien

bu yorumları okuyunca insan hayret ediyor. Dostum ne rtenin 110 bin liraya ihtiyacı vardır ne de o para KK ya koyar. Hakim tersi bir karar verseydi asacaklar... Devamını Gör

yumit

Diplomasıza bak sen. hakim olmuş kafasına göre ceza 😂

Bozkurt

Tayyip Erdoğan, din ve içi boşaltılmış milliyetçilik sayesinde eğitim düzeyi düşük kaderci toplumlarda sadece bir yüzükten milyon dolarlık servet sahibi olan... Devamını Gör