Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yılda Kimin Tableti Kazanacak?

Yeni Yılda Kimin Tableti Kazanacak?

Onedio Medya
01.01.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 01.01.2014 - 14:03

Yeni Yılda Kimin Tableti Kazanacak?

Apple ve Samsung arasındaki rekabet, 2014 yılında çok daha sert olacak! İşte tahminler...

Araştırma firması Canalys'in yaptığı çalışmaya göre, 2014 tabletler için çok heyecan verici bir yıl olacak.

Tabletlerin PC piyasasında yüzde 50 oranına ulaşması beklenirken sene içinde 285 milyon adet tablet satılması bekleniyor. Bu rakamın 2017'de 396 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Tabletlerin başarısı aslında 2013 yılında başladı. 2013'ün üçüncü çeyreğinde tabletlerin satış oranı PC piyasasında yüzde 40'a kadar yükseldi. Canalys 'e göre bu gelişim 2014'te de devam edecek.Bu yükselişin lokomotifinin ise Android olacağı düşünülüyor. Tahminlere göre, satılacak tabletlerin yüzde 65'i Android tabanlı olacak.

Android'in bu başarısına ve iPad'lerin kan kaybetmesine rağmen, tablet pazarındaki paranın kaymağını yiyen firma yine Apple olacak; zira Android tabletleri çok sayıda firma üretirken, piyasanın yüzde 35 'ine hakim olan iPad 'lerin tüm kazancı Apple'ın hanesine yazılıyor. Ancak Samsung da, yüksek Android tablet satış sayısı sebebiyle, tablet piyasasından para kazanabilen nadir Android üreticilerinden biri olarak göze çarpıyor.

Bu sırada Acer, Asus, Lenovo ve Hewlett-Packard da tablet piyasasında varlığını hissettirecek markalar arasında sayılıyor. 2014 içinde Microsoft'un da satın aldığı Nokia ile sürpriz tabletler piyasaya çıkaracağı kesin gibi. Ancak Microsoft'un pazara nasıl bir etki yapacağı şu an için kestirilemiyor. Microsoft 'un değişecek olan başkanının göreve geldikten sonra saldırgan bir politika izlemesi halinde, piyasada çok daha fazla Microsoft tabletinin görülebileceği düşünülüyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/yeni-yil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın