Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıl Gecesi Nöbet Tuttular: 'İztuzu Halkındır'

Yeni Yıl Gecesi Nöbet Tuttular: 'İztuzu Halkındır'

Caner
01.01.2015 - 20:04 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:39
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla’nın Ortaca ilçesinde aralarında CHP’li Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karaçelik’in de onlarca insan caretta carettaların yumurtlama alanlarından dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı korumak için yeni yıla nöbet tutarak girdi.

İztuzu Plajı, işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket Dalçev’in tehdidiyle karşı karşıya. Şirketin talimatıyla 28 Aralık gecesi üç otomobille tesisleri devralmaya gelmişti. Plajı korumaya kararlı ahali ve çevrecilerin girişimiyle jandarma ekipleri müdahale etmişti.

Buna karşılık Belediye Başkanı Karaçelik, belediye çalışanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çevrecilerden oluşan 176 kişilik bir grup, Dalçev’in tekrar İztuzu’ndaki tesislere tekrar girmemesi için plaj girişinde nöbet tutmaya başladı.

Karaçelik, “Ülkenin birçok yerinde olan bu tür direnişlerin bir parçası olmak beni mutlu ediyor” dedi.

Grup yeni yıla elllerindeki maytapları yakıp, ‘İztuzu halkındır, halkın kalacak’ sloganları atarak girdi.

Aralarında İztuzu Kumsalını Kurtarma Platforumu (İKUP) üyelerinin de bulundugu grup, variller içinde yakılan ateşlerde ısınmaya çalıştı. Önüne ‘İztuzu Halkındır’ yazılı pankart asılan direniş çadırındaki eyleme katılanlar oluşturulan bir panoya tek tek isimlerini yazdı.

İKUP Sözcüsü Murat Demirci, “Burası halkın, işletmesi de belediyenindir. Bariyerleri kırıp hukuk dışı uygulamayla İztuzu’nu ele geçirmeye çalışan zihniyete karşı mücadele ediyoruz. Dalyan halkı bu gece olduğu gibi mücadeleyi kazanana kadar burada nöbette duracak” dedi.

Ortaca Belediyesi’nin avukatı ve İKUP sözcülerinden Berna Babaoğlu Ulutaş da İztuzu’nda Ortaca 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin belediye lehine vermiş olduğu karara rağmen bir işgal yaşandığını ileri sürüp, “ Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu kararlara göre hukuken eski durum devam etmekte ve Ortaca belediye başkanlığı da plajları işletmeye devam edecek” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/yeni-yil-gece...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0