Görüş Bildir
Haberler
Yeni Müfredat Kapsamında Hazırlanan Ders Kitabından: 'Kocaya İtaat İbadettir, Ateistle Evlenmeyin'

etiket Yeni Müfredat Kapsamında Hazırlanan Ders Kitabından: 'Kocaya İtaat İbadettir, Ateistle Evlenmeyin'

FreiGeist
05.09.2017 - 13:21 Son Güncelleme: 05.09.2017 - 17:42

Takvimler 18 Eylül'ü gösterdiğinde ilk ders zili çalacak ve 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başlayacak. İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL'lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilendi. Lise son sınıf biyoloji dersinde yer alan “Hayatın başlangıcı ve evrim” ünitesinin, eğitim programından çıkarılması ile başlayan tartışmalar, ders kitaplarına ‘cihat’ kavramının girmesi ve Atatürk’e daha az yer verilmesi ile alevlenmişti. Yeni müfredatla şekillenen ders kitaplarının ayrıntıları basına yansımaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 11. ve 12. sınıflarda okuyan çocuklar için hazırladığı ders kitabında yer alan ifadeler tartışma yarattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni müfredat kapsamında hazırlanan ders kitabında, evlilikte kocaya itaat 'ibadet' olarak yer aldı, ateist ile yapılan evliliklerin yasak olduğu ifade edildi...

Yeni müfredat kapsamında hazırlanan ders kitabında, evlilikte kocaya itaat 'ibadet' olarak yer aldı, ateist ile yapılan evliliklerin yasak olduğu ifade edildi...

Cumhuriyet’yen Ozan Çepni’nin haberine göre MEB'in 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okutulacak ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ kitabının ‘Evlilik’ ve ‘Ailede eşlerin görevleri’ ünitelerinde lise çağındaki öğrencilere 'tavsiyeler' verildi.

Çocuklara “Bekârlık sultanlık değil, henüz karar verilememiş bir sürecin sancılı bekleyişidir' denilen kitapta, evlilik yüzüğünün “esaret halkası değil bir hürriyet nişanesi” olduğunu söylendi ve evlenmeye karar verenlerin nişan sürelerini çok da fazla uzatmamaları istendi.

Annenin görevleri “Kocasına karşı görevlerinde titiz davranması, evine ve çocuklarına sahip çıkması gerekir. Sabırlı ve kanaat ehli olmalı, israftan kaçınmalı” olarak sıralandı ve şöyle devam edildi:

Annenin görevleri  “Kocasına karşı görevlerinde titiz davranması, evine ve çocuklarına sahip çıkması gerekir. Sabırlı ve kanaat ehli olmalı, israftan kaçınmalı” olarak sıralandı ve şöyle devam edildi:

'Erkekler, güç ve kuvvet yönünden daha ileri olduğundan ailenin sorumluluğu birinci derecede onlara yüklenmiştir. Aile reisi erkek olmakla birlikte bu müessesenin işleyişinde ve muhafazasında kadının da önemli rolleri vardır.' 

Erkeğin üstlendiği mesuliyetlere karşılık 'kadının da kocasına itaat etmesinin ibadet sayıldığı' belirtilen kitapta 'Ailede çocukların büyütülüp terbiye edilmesi daha çok anne tarafından yerine getirilir' ifadeleri kullanıldı. 

Kitapta yer alan 'aile için düzenin formülü' ise şöyle: 

'Ailede erkek vazifesini yapar, ailesine karşı güzel davranır; kadın da ona karşı gereken muhabbet, hürmet ve itaati gösterirse aile içinde düzen sağlanmış olur.'

Genç yaşta evlilik ise 'örf' kapsamında...

Genç yaşta evlilik ise 'örf' kapsamında...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitapta “Ülkemizde örfe dayalı olarak genç yaşlarda evlenildiğini düşünürsek” değerlendirmesi yapıldı. 

Çocuk yaşta evlilik ve çok eşlilik konularına değinmekten kaçınan bakanlık, “ateist, müşrik, mürtedle yapılan evliliklerin” yasak olduğunu duyurdu. 

Ayrıca 'Her tanışma evlilikle noktalanmayabilir. Bu bağlamda birbirilerini tanıma ve karar verme süreçlerinde gönül eğlendirmeyin ya da hoşça vakit geçirmeyin' denildi.

Öte yandan 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı.

Öte yandan 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı.

Habertürk yeni müfredatla hazırlanan 5. sınıf sosyal bilgiler kitabına ulaştı. 

Fatmanur Boylu’nun haberine göre 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları”bölümleri çıkarıldı. Atatürk’le ilgili metne, başkentin neden Ankara olması gerektiği konusu açıklanırken yer verildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulunmuş 'Yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat' ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada #BöyleMüfredatOlmaz etiketi ile paylaşımlar sürüyor 👇

Sosyal medyada #BöyleMüfredatOlmaz etiketi ile paylaşımlar sürüyor 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni müfredatla gelen değişiklikler için ayrıca bakınız 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce eğitimdeki başlıca sorunumuz nedir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3584
1503
676
220
134
102
75
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İris

Ateistle de evlenirim 5 yıl nişanlı da kalırım, istersem flört ederim bekarlık sultanlıktır derim, istersem Hristiyanla evlenirim istersem Yahudiyle. Ben koc... Devamını Gör

'

imkanım olsa zerre durmam bu ülkede..

Arsen Lüpen

Ateistlerle evlenmeyin ama ateistlerin icat ettiği telefonları, bilgisayarları elinizden düşürmeyin iyi mi!

Merve Htc

Hey orda dur bakalım! Ateistler o icatları müslüman alimlerin ilimleriyle yaptılar.