Görüş Bildir
Haberler
Yeni Kurban OpenDNS Mi?

Yeni Kurban OpenDNS Mi?

Onedio Medya
29.03.2014 - 01:23 Son Güncelleme: 29.03.2014 - 13:28

Yeni Kurban Opendns Mi?

Türkiye'nin 'internet yasakları' listesine yeni aday var: Yıllardır yasaklara meydan okuyan OpenDNS!

Artık internet başına geçtiğimizde hangi site, hangi servis yasaklı anlayamıyoruz bile. Herhangi bir siteye, hizmete erişemediğimizde ' herhalde onu da yasakladılar ' diyoruz ama emin olamıyoruz. Çünkü neyin yasak olduğu, neyin yasak olmadığı net bir şekilde açıklanmıyor.

Bu durumun en son kanıtı, OpenDNS... İlk YouTube yasağı ile hayatımıza giren OpenDNS hizmeti, galiba ikinci YouTube yasağı ile birlikte bizzat yasaklılar listesine girdi. Şu anda Turkcell Superonline ve Turkcell 3G kullanıcıları, OpenDNS üzerinden internete bağlanamıyor. Smile ve D-Smart abonelerinden de benzer haberler gelmeye başladı. Diğer servis sağlayıcılarda ise henüz bir engel söz konusu değil. Ancak engelleme kararının, her servis sağlayıcı tarafından aynı anda uygulanmadığını da biliyoruz.

OpenDNS'in kendi durum sayfalarında herhangi bir sorun görünmüyor . İlerleyen saatlerde diğer servis sağlayıcıları kullanan aboneler de OpenDNS erişimlerini kaybederlerse; Türkiye'nin OpenDNS ile uzun yıllar süren mutlu birlikteliği de, sansürün kurbanı olmuş demektir...

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/yeni-kur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
OğzhanKcmz

gitti open dns gitti valla gitti