Görüş Bildir
Haberler
Yeni Kısıtlamalar İçin Karar Günü: Sokağa Çıkma Yasağına Hafta İçi de Dahil Edilebilir

Yeni Kısıtlamalar İçin Karar Günü: Sokağa Çıkma Yasağına Hafta İçi de Dahil Edilebilir

Batuhan
30.11.2020 - 09:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında başlıca gündem maddesinin koronavirüs salgınıyla mücadele olması bekleniyor. Erdoğan'ın açıklaması beklenen yeni kısıtlamalar arasında hafta içi sokağa çıkma yasağın da olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki hafta önce alınan kısıtlama kararlarına karşın, koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının yükselmesi üzerine, 15:00'te başlayacak toplantıdan ek kısıtlama kararlarının çıkabileceği konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma günü koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak 'Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız' demişti.

İki hafta önce tedbirlerin açıklandığı, 16 Kasım'da 94 can kaybı kayıtlara geçti, bu sayı 30 Kasım'da 185'e ulaştı.

Toplantıda hangi kısıtlamalar konuşulacak?

Toplantıda hangi kısıtlamalar konuşulacak?

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 10 günlük tabloyla ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

İllerdeki son tablo ve aşı çalışmaları da değerlendirilecek. Bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadeleye etkisi masaya yatırılacak.

Öte yandan, Bilim Kurulu’nun da kısıtlamalar konusunda kabineye önerilerde bulunduğu, uygulamaların da bu doğrultuda hayata geçirilebileceği kaydedildi.

Öneriler şöyle:

  • İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

  • Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma kısıtlamasına hafta içi günler de dahil edilebilir.

  • Vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

  • 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği üç saatlik süre azaltılabilir.

  • Kararları Erdoğan’ın kamuoyuna duyurması planlanıyor.

Yeni tedbirler için yaşanan süreçte neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
27
16
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Yine hangi saçma önlemler gelecek sabırsızlıkla bekliyoruz. Konut kredisi, canlı müzik yasağı v.s.

Minister of Magic

Sıradaki yasağı söylüyorum akşam 8 den sabah 10 a kadar balkona çıkmak yasaklanıcak. Bu korona virüse büyük bir darbe indiricektir.

Ziya Akbaş

Açıklama şöyle olacaktır; "Şimdilik sadece haftasonları 20:00 - 10:00 arasında çalışan virüsümüzü biraz daha fedakarlığa davet ediyor, mesai saatlerine hafta... Devamını Gör