Görüş Bildir
Haberler
Yeni İş Haftasını Zinde Geçirmenize Yardım Edecek '7 Gün Formülü'

Yeni İş Haftasını Zinde Geçirmenize Yardım Edecek '7 Gün Formülü'

Sabahları yataktan zor kalkıp, günü gözlerinizi ovuştura ovuştura kafein takviyesiyle geçirenlerdenseniz, enerji seviyenizi yükseltmek şart.

Yaşam tarzı ve işi kendisini yorup bitkin düşürenlerin beslenme düzenleri de bozuluyor. Bazı basit değişiklikleri hayatınıza uyarlayabilirseniz, enerjinizin geri gelmeye başladığını ve kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

Derlenen bilgilere göre, haftayı zinde geçirmek için günlere göre yapılması gerekenler şunlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pazartesi

Haftaya, enerjiyi depolamanıza yardım edecek B vitamini içeren besinler yiyerek başlayın. Öğle yemeğinde bunları yiyin: Ton balığı, somon, kılıçbalığı, tavuk, fasulye, mısır, arpa ve esmer buğday ekmeği.

2. Salı

Akşam yemeğinde, patates, makarna, pilav ya da ekmek gibi besinler tüketin. Bunlar nişasta içerdiğinden vücutta açığa çıkmaları daha yavaş olur ve bu da uyumanıza yardımcı olur.

3. Çarşamba

Öğlen ofisten çıkıp kısa bir yürüyüş yapın. Gün ışığı, enerji seviyelerini kontrol eden hormonlar üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. 

Eğer gününüzün çoğunu kapalı mekanlarda geçiriyorsanız, fazla gün ışığı görmüyorsunuz demektir. Bu da kendinizi tükenmiş hissetmenize yol açar.

4. Perşembe

Bisküvi, kek ve tatlı gibi besinlerden uzak durun. Bu ürünlerde bulunan bol miktardaki şeker, kan şekeri seviyenizin birden zıplamasına neden olur. Ancak yükseldiği gibi çabuk da düşer. Pankreasınız da buna karşılık olarak yüksek dozda insülin salgılar. Bu, kendinizi iyice bitkin hissetmenize yol açar.

5. Cuma

Zor olabilir; ama akşam 20.00'den sonra çok az alkol alın. Alkolü parçalayan karaciğer enzimlerinin en etkili olduğu saatler akşamın erken saatleridir. Bu nedenle bu saatlerden sonra içilen alkol kendinizi tembel ve yorgun hissetmenize sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cumartesi

Yemeklerinize daha çok C vitamini, magnezyum, demir ve çinko dahil edin. Turunçgiller, biber, patates, brokoli ve kivide bol miktarda C vitamini bulunur. Yumurtanın sarısı çinko açısından zengindir. Tahıllar ve mercimekse bol miktarda demir içerir. Yeşil sebzelerde de magnezyum vardır.

7. Pazar

Biliyoruz bunu duymayı sevmeyeceksiniz; ancak uykuyu abartmayın. Araştırmalar, fazla uykunun kendinizi daha yorgun ve uykulu hissettireceğini gösteriyor. Bu nedenle kalkın ve egzersiz yapın. Her ne kadar kanepede pineklemek çok çekici gibi görünse de, kendinizi daha yorgun hissettirmekten başka işe yaramayacak; cam açın, hava alın, yürüyün!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
71
12
10
9
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ngin

Her sabah poğaça yesek olmaz mı :S

Meltem Erdaş

tahıllar ve mercimek değil de yumurta bol miktarda demir içerir deseniz daha doğru olur. aksine tahıllı ve lifli besinler demir emilimini azaltır. kırmızı et... Devamını Gör