Görüş Bildir
Haberler
Yeni Ford Mustang Görücüye Çıktı

Yeni Ford Mustang Görücüye Çıktı

Mithat Catan
05.12.2013 - 10:26 Son Güncelleme: 05.12.2013 - 11:35

Yeni Ford Mustang Görücüye Çıktı

Amerikan ikonu Ford Mustang, yenilenen teknolojisi ve etkileyici performansıyla bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyor. 50 yıldan fazla süredir üretim sürecine ve 9 milyondan fazla satış adedine sahip olan Mustang, bir otomobilden çok daha fazlasını; bir kültürün yansıması ve özgürlüğün sembolü olarak lanse edilebilir. Yapılan anketlerde dünya çapında en çok sevilen otomobil ünvanına sahip olan Mustang, bu yönüyle bir çok film, şarkı, kitap ve video oyununa ilham verdi. Nesilden nesile artan Mustang ilgisi, yenilenen yüzüyle ve daha çevreci yapısıyla modeli bir sonraki adıma taşımaya yetecek niteliklere sahip.

Daha tehditkar tasarım

İlk bakışta yeni Mustang için ruhundan ve karakterinden hiç bir şey kaybetmemiş demek doğru olur. Diğer tüm Mustang modellerinde olduğu gibi ilk görüşte size güçlü imajını yansıtan model pek tabi bir kaç değişiklikle birlikte geliyor. Öncelikle daha geniş ve alçak bir tavan yapısına kavuşan yeni Mustang, genişleyen arka tamponları, üç parçalı arka far tasarımı, köpek balığını andıran tehditkar burun yapısı ve tasarımı destekleyen farlarıyla dikkat çekiyor.

İç kısımda eski modellerde olduğu gibi kaliteli işçilik ve malzeme unsurları dikkati çekerken; kolay kontrol edilebilir, geniş yapılı bir konsol karşımıza çıkıyor. Klasik ferah Mustang iç yapısının korunduğu yeni model, deri direksiyon ve dikişli deri koltuk ile birlikte geliyor. Mustang müşterilerinin konsoldan çok kaputun altıyla ilgilendiği için iç detaylara çok önem vermeyen Ford, yine de teknolojik yapıyı geliştirmekten de geri kalmamış. Konsolun ortasına büyük bir dokunmatik bilgi ve eğlence ekranı yerleştiren firma, akıllı telefon entegrasyonu, internet, navigasyon ve müzik çalar gibi unsurları bu sisteme dahil etmiş.

Yeni EcoBoost motor

V8 motorun sembolü olarak anılan Ford Mustang, yeni modelinde de hayranlarını üzmeyerek 420 beygir gücünde 5.0 litrelik bir V8 motor ile geliyor. Eskiye göre geliştirilen motor, yeni bir supap mekanizması ve silindir ekipmanıyla geliyor. Emme manifoldundan da yenilikler yapan Ford, bu sayede Mustang'i daha verimli ve yakıt ekonomisini önemseyen bir model haline getirmiş. V8 motorun yanı sıra özellikle Avrupa pazarı için EcoBoost teknolojisine sahip 2.3 litrelik bir V6 motor da tasarlayan Ford, 305 beygirlik gücüyle ve yakıt ekonomisiyle gelen motoru emisyon standartlarına uyacak şekilde dizayn etmiş. Eski 3.7 litrelik V6 motora göre yüzde 10 oranında yakıt tasarrufu yapan yeni motor, altı ileri manuel şanzıman seçeneğiyle satışa sunulacak.

2015 yılının ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa pazarında satışa sunulacak olan yeni Ford Mustang'in EcoBoost motorlu versiyonu 50 bin dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Modelin klasik V8 versiyonu ise 58 bin dolarlık fiyatıyla showroomlardaki yerini alacak.

Kaynak: http://www.otomobilfiyatlistesi.com/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0