Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bir Sanatla Tanışın 'Mandala'

Yeni Bir Sanatla Tanışın 'Mandala'

08.04.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 12.04.2015 - 19:07

'MANDALA'

Kusursuz şekilleri ve göz alıcı renkleriyle insanın baktıkça bakası gelen hemen bi hevesle eline kalem alıp yapmak istenen bir sanat mandala.Aksesuardan dövmeye dekorasyondan terapiye her alanda kullanılıyor.Biraz daha yakından bakıp tanıyalım. Eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz. Teşekkürler :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mandala Nedir ?

Mandala Nedir ?

Mandala (मण्डल), Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad.Genel olarak mandala,şekilleri belli bir düzene göre boyamaktır.

Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve her şeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılabilmektedir.

Hinduizm'de Siva ve Sakti'nin kozmik dansını, Budizm'de Buda Diyarını veya Buda'nın vizyonunu simgeleyen mandalalar bulunmaktadır.

Budizm'de Mandalalar onu temaşa eden için evrendeki kutsallığın içkinliğini ve aynı kutsallığın kendisindeki potansiyel durumunu hatırlatan önemli işaretlerdir. Budist bağlamda mandalanın amacı insanın acısına onu aydınlanmaya ulaştırarak son vermek ve hakikate ilişkin doğru görüşe ulaştırmaktır.

Mandalanın Pek Çok Farklı Çeşitleri Bulunmaktadır

Mandalanın Pek Çok Farklı Çeşitleri Bulunmaktadır

Mistik ve geometrik mandala olmak üzere ikiye ayrılır. Bunun dışında Budist Mandala olarak ta çeşitlerini görebilirsiniz. Meditasyon dışında son zamanlarda dekorasyon ve çeşitli ürünlerde de örneklerine rastlamak mümkündür.

Mandala Nasıl Yapılır?

Mandala Nasıl Yapılır?

Şekillerinin kusursuzluğu ve rengarenk oluşu ilk bakışta yapımının çok zor olduğunu düşündürebilir ama bir çok yerde bulabileceğiniz 'büyükler için boyama kitabı' tarzında şekilleri çizilmiş içi boş mandalalarla dolu kitaplar bulabilirsiniz. Bunlar terapi gibi gelip bir yandan da çocukluğunuzu size hatırlatabilir :) Hemde kendi mandalanınızı çizme isteği de uyandıracaktır.

Hemen Yaptırmak İsteyeceğiniz 'Mandala Tattoo'

Hemen Yaptırmak İsteyeceğiniz 'Mandala Tattoo'

Her yerde çok güzel durduğu gibi dövme olarak ta son zamanlarda çok tercih ediliyor ve çok ta yakışıyor. Yeni bir dövme yaptırmak isteyenler bunlardan fikir edinebilir hatta kendi çizdiğiniz bir mandalayı kendinize dövme olarak yaptırabilirsiniz :)

Ünlü Mandala Sanatçıları

Ünlü Mandala Sanatçıları

Bunu bir hobiden işe hatta meseleğe dönüştüren birkoç ünlü isim bulabilirsiniz. Türkiye'den Aslıhan Aksun, Kudüslü Eitan Kedmy, İtalyan sanatçı Chaya ve birçok ismi takip edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın