Görüş Bildir
Haberler
Yeni Belirtiler Çıktı! Omicron Varyantı İle İlgili Semptomlar Değişti: Yeni Semptomlar Neler?

Yeni Belirtiler Çıktı! Omicron Varyantı İle İlgili Semptomlar Değişti: Yeni Semptomlar Neler?

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını, her geçen gün etkisini arttırıyor. Son dönemlerde ortaya çıkan Omicron varyantı, koronavirüsün şu zamana kadarki en bulaşıcı varyantı olarak değerlendiriliyor. Boğaz ağrısı, ishal ve ses kısıklığı, omicron belirtileri arasında sayılırken her geçen gün ile beraber yeni semptomlar da listeye dahil oluyor. Peki, şu ana kadar tespit edilen omicron varyantı belirtileri neler? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs, Türkiye'de ve diğer ülkelerde olumsuz etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Birçok uzman, koronavirüs varyantlarına dikkat çekerken Omicron karşısında da uyarılarda bulunuyor. Uzmanlara göre, omicron varyantı, bugüne kadarki en bulaşıcı koronavirüs varyantı olarak öne çıkıyor. Peki ortaya çıkan yeni belirtiler neler?

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Hakan Oğuztürk Açıkladı

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Hakan Oğuztürk Açıkladı

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Pelin Kartal Açıklaması

Prof. Dr. Pelin Kartal Açıklaması

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 'Omicron' varyantı tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Kartal, 'Omicron' varyantındaki deri tutulumlarının daha çok çocuk ve gençlerde görüldüğünü belirterek, 'Covid-19'da genç ve çocuklarda pek bulgu olmuyordu. Burada bir farklılık var. Deri tutulumu daha farklı ve yüzde 20 oranında görülüyor.

Deri bulguları özellikle kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen dediğimiz şikayetlerle karşımıza çıkıyor. Bunlar da daha çok diz, dirsek ve ayaklarda görülebiliyor.

5 Ortak Semptom Nedir? Dikkat Edilmesi Gereken Semptomlar Neler?

5 Ortak Semptom Nedir? Dikkat Edilmesi Gereken Semptomlar Neler?

- Burun akıntısı

- Baş ağrısı

- Yorgunluk (hafif ya da şiddetli)

- Hapşırma

- Boğaz ağrısı

Bu hafif semptomlar daha çok aşılanmış ya da başka şekilde bağışıklık kazanmış kişilerin verileriyle belirlendi.

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) aşağıdaki semptomlara dikkat edilmesini öneriyor:

- Birden devamlı öksürük

- Yüksek ateş

- Koku ve tat kaybı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın