Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bataryalar Yüzde 300 Daha Hızlı Şarj Olacak

Yeni Bataryalar Yüzde 300 Daha Hızlı Şarj Olacak

Caner
27.03.2014 - 20:31

Yeni Bataryalar Yüzde 300 Daha Hızlı Şarj Olacak

Akıllı cihaz sahiplerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de kısa sürede tükenen bataryalar . Teknoloji dünyası ne kadar gelişirse gelişsin, şimdilik batarya cephesinde devrimsel bir gelişme yaşanmadı. LG'nin kıvrımlı telefonu G Flex için ürettiği esnek batarya teknolojisini saymazsak, son yıllarda karşımıza başka bir örnek de gelmedi.

Lityum-ion pillerin bu can sıkıcı özelliği çok yakında geçmişte kalabilir. Tokyo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma lityum-ion pillerdeki elektrolit işleyişini değiştirmeyi amaçlıyor. Bataryalardaki çekirdeklerin daha dayanıklı hale getirilmesi ilkesine dayanan projede, lityum-ion pillerin elektrolik seviyesini artırmak ve buna bağlı olarak duyarlılık ve bozulmaya karşı direnci yükseltmek amaçlanıyor.

Kimyasal dengenin de değiştirilmesi sayesinde kullandığımız mevcut bataryaların dört kata kadar daha hızlı şarj edilebilmesi mümkün olacak. En az yüzde 300 hızlandırılmış şarj süresinin yanında voltaj da 3V'tan, 5V'a çıkacak.

Şimdilik i lk aşamada otomotiv sektörü için yapılan bu çalışmanın, kısa bir süre sonra akıllı cihaz bataryalarına da uygulanacağı söyleniyor.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0