Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayanlar İçin Ethereum Nedir? Nasıl Alınır?

Yeni Başlayanlar İçin Ethereum Nedir? Nasıl Alınır?

Ethereum, kripto paralar arasında Bitcoin'den sonra en fazla pazar hacmine sahip ikinci kripto para birimidir. Geçtiğimiz yıl başında 10 dolardan işlem gören Ethereum, şu an itibariyle 700 doların üzerinde bir fiyatla işlem görmektedir. Alım satımı Bitcoin'in işlem gördüğü pek çok borsada yapılabilmektedir. Artacak mı azalacak mı diye sürekli olarak haberleri takip ediyor olabilir veya kripto para borsalarına yeni giriş yapmış/yapmak üzere olabilirsiniz. Gelin hep birlikte Ethereum hakkında bilmeniz gereken maddeleri inceleyelim :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurucusu Vitalik Buterin'dir.

Kurucusu Vitalik Buterin'dir.

İlk defa Kuzey Amerika Bitcoin konferansında tanıtılan Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'dir. Oldukça sade bir tanımlama ile Bitcoin'i 'Altın', Litecoin'i 'Gümüş', Ethereum'u da dijital paraların 'Petrol'ü olarak tanımlamıştır. Pek çok ICO, yani borsaya açılmadan önce ön talep toplayan coin'lerde bağışlar ve talepler Ethereum ile alınmaktadır. 

Şimdi de sorulara geçelim!

Ethereum ile Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ethereum ile Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ethereum, getirdiği blok zinciri yenilikleri ile Bitcoin'den farklılaşmaktadır. Aynı zamanda transfer süresi, blok zinciri üretim süresi ve madenciliğinde de farklar bulunmaktadır.

Ethereum Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ethereum Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ethereum madenciliği, Bitcoin ve diğer altcoin'lerin aksine ASIC ve CPU madenciliğini kullanmaz. GPU madenciliği yapılmaktadır ve zorlu blokları çözmede GPU yani ekran kartları daha etkili ve efektiftir. Ethereum madenciliği için iyi bir ekran kartına ve Github üzerinden indirebileceğiniz bazı küçük yazılımlara ihtiyacınız bulunmaktadır. Bununla birlikte 'pool' yani havuz olarak adlandırılan ve çözülen blok başına hediye veren karlı sistemlere de dahil olabilirsiniz. Ethash algoritması ile çalışır. Madencilik yaparken veya alıp satarken bir cüzdana da sahip olmanız gerekiyor. Bunun için de online olarak kolayca Ethereum cüzdanı edinebilirsiniz.

Ethereum Nasıl Alınır? Nasıl Satılır? Türkiye'den Almak Mümkün Mü?

Ethereum Nasıl Alınır? Nasıl Satılır? Türkiye'den Almak Mümkün Mü?

Ethereum'u Bitcoin'in işlem gördüğü pek çok piyasadan kolaylıkla satın almak mümkün. Eğer kripto para borsasını Bitcoin gözüyle de incelemek, alım satım yapma ile ilgili bilgiler edinmek isterseniz aşağıdaki içeriğimizi okuyarak Türkiye'de ve yurtdışında popüler kripto para borsalarını bulabilirsiniz.

Ethereum'a Yatırım Yapmak Mantıklı mı?

Ethereum'a Yatırım Yapmak Mantıklı mı?

Bu içeriğimiz bir yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, tüm kripto para birimleri gibi Ethereum'un da borsalarda işlem görmesi, fiyatlarının artıp azalması, alım satım trendleri bulunmaktadır. Bu nedenle Ethereum'a yatırım yapmak isteyenler için tavsiyemiz güncel gelişmelerin takip edilmesi(Telegram grupları, Reddit, Ekşi Sözlük gibi platformlar takip edilebilir), trendlerin analiz edilmesi, güvenilir kripto para borsaları üzerinden işlem yapılması(satın alma işlemleri) önemlidir. Coinmarketcap ve Türkçe sitelerden fiyatları mutlaka takip edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ethereum'un Geleceği Var mı? 2018 Yılında Neler Olacak?

Ethereum'un Geleceği Var mı? 2018 Yılında Neler Olacak?

Kripto paraların hepsinde piyasaya sürülmeden önce bir vizyon, yol haritası(roadmap) ve stratejiler yapılmakta ve bunlar kripto para topluluklarına sunulmaktadır. Ethereum gibi pek çok kripto para için 2018 yılında fiyatları etkileyebilecek güncellemeleri ve kilometre taşlarını takip etmek önemlidir. Bu nedenle Ethereum'un resmi web sitesine giderek roadmap'i incelemek faydalı olacaktır. 2018 yılının ikinci yarısı itibariyle Ethereum'la ilgili süpriz gelişmeler ve fiyat değişimleri gerçekleşebilir. 

NOT: Bu yazı yatırım tavsiyesi değildir :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
21
9
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz Kolbastı

Ne kadar zarardasın editör, ondan bahset sen...boşver altı boş, sanal meta plaselemeyi.

Erdo

Kazıklara oturuyon mu şimdi :)

nukkummatti

kriz çincede fırsat demektir diye bir motto vardı. ahmak silkeleme bittiğinde hepinizi göreceğim bu içeriğin altında. yok balonmuş, yok ponzi imiş. iki tane ... Devamını Gör

nedir nasıl neden

btc'den sonraki en iyi gelişen sanal para birimi.

Mustafa Palacı

Sanal değil, Digital.