Görüş Bildir
Haberler
Yeni Alan Adı Uzantıları Satışa Çıkıyor: .guru, .menu…

Yeni Alan Adı Uzantıları Satışa Çıkıyor: .guru, .menu…

Onedio Medya
29.01.2014 - 10:37 Son Güncelleme: 29.01.2014 - 10:57

Yeni Alan Adı Uzantıları Satışa Çıkıyor: .guru, .menu…

Aklımda bir alan adı var ama .com uzantılı bulmak çok zor da .co’da bile bulamadım diyenlere sevindirici haber var. Aradığınız ismi almaya daha yakınsınız. Yarının geç olabileceğini hatırlatarak bugün satışa sunulacak ve ön talep alınan alan adı uzantılarından bazılarını hızlıca belirteyim; .menu, .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles ve .ventures.

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu veya daha iyi bilinen ismi ile ICANN, 2011 yılında yeni bir projesini duyurduğunu ve o dönem üzerinden üç yıldır çalışıldığını açıkladığı bu proje ile markalara özel alan adı uzantılarını kullanıma açacağını söylediğini sizinle paylaşmıştık. Geçtiğimiz yıl ICANN’in açtığı alan adları uzantılarını değinmiştik; شبكة (“Web” kelimesinin Arapçası) .游戏 (“Oyun” kelimesinin Çincesi) .онлайн (“Online” kelimesinin Rusçası) .сайт (“Web site” kelimesinin Rusçası)

ICANN’in alan adı uzantısında genişleme politikasına değindikten sonra gelelim yeni açılacak alan adı uzantılarına. Bu hafta .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles ve .ventures.’in de bulunduğu alan adı uzantıları satışa çıkıyor. Sonraki haftalarda .camera, .equipment, .estate, .gallery, .graphics, .lighting ve .menu’nun aralarında bulunduğu alan adı uzantıları kademeli olarak dünya genelinde satışa sunuluyor.

Alan adı satışı konusunda dünya genelinde bilinen GoDaddy şimdiden ön kayıt işlemlerini açmış durumda. Alan adı uzantıları konusunda belirlenen fiyatlardan dikkatimi çeken alan adları olan .guru 39.99 dolar ve .menu 49.99 dolar olarak belirlenmiş. Ön kayıtta avantajlı olmak için 12.539 dolara kadar ücret talep etse de konuyla ilgilenenler buradan ulaşarak alan adlarına ve ücretlerine daha detaylı bakabilirler.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/29/ye...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın