Görüş Bildir
Haberler
Yaz Tatilinin En Az Bir Bölümünü Alaçatı'da Geçirmek İçin 10 Geçerli Neden!

Yaz Tatilinin En Az Bir Bölümünü Alaçatı'da Geçirmek İçin 10 Geçerli Neden!

The Winston Surf Beach
15.06.2015 - 20:33 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 01:03

Soru : "Alaçatı'da ne var o kadar özel"

Bir Alaçatı'dır gidiyor son yıllarda. Kiminiz Google'dan bakıp 'Nedir bu kırmızı çatılı yer' seviyesinde bilgi sahibiyken, kiminiz her ay bir hafta kapağı oraya atıyor. İzmirli değilseniz önce İzmir'e oradan 1 saatte ver elini Alaçatı.

Peki nedir Alaçatı'yı bu kadar özel kılan?

İzmir'in Çeşme ilçesinin en çok tercih edilen noktası Alaçatı'ya gitmek için 10 nedeni sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her zaman efil efil esen rüzgarı var

2. Pırıl pırıl plajları vardır

2. Pırıl pırıl plajları vardır

Eğer denize girmeyi seviyorsanız (Sevmiyorsanız da seçenek çok Alaçatı'da) birbirinden güzel ve gerçekten pırlanta gibi plajları var. İsterseniz Ege Güneşi'yle bronzlaşabilir ya da serinlemek istediğiniz her an kendinizi serin sulara bırakabilirsiniz. Kolay kolay bulamayacağınız güzellikteki bu sularda yüzme fırsatını kaçırmamak lazım.

3. Size göre bir gece kulübü mutlaka vardır

3. Size göre bir gece kulübü mutlaka vardır

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Alaçatı'da mekanlar açılmaya, boy göstermeye başladı. Siz de Alaçatı gecelerinde boy göstermek, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilmek için kendinize uygun bir eğlence bulabilirsiniz.

Çünkü Alaçatı, herkesin keyfine göre çok sayıda eğlence imkanına sahip.

4. Ve Sakızlı Dondurma...

4. Ve Sakızlı Dondurma...

İşte buna hayır diyebilecek kimseyi tanımıyoruz. Sıcaklar 35 derecenin üzerine çıkmışken Veli Usta ya da İmren'den yiyeceğiniz 2 top sakızlı dondurma hem damağınızda inanılmaz bir coşku yaratacak hem de unutamayacağınız bir tatil lezzeti olarak hafızanıza kazınacaktır.

Bu adreslerde sakızla yapılmış başka ürünler de bulabilirsiniz. Mesela reçel ya da kurabiye gibi. Bize dua edeceksiniz.

5. Efsaneleşmiş taş evleri

5. Efsaneleşmiş taş evleri

'Şu emlakçıya girip bir ev alalım TOKİ desteğiyle' deme şansımız olmasa da, her gün çirkinleşen şehir silüetlerinden sıkılmış kişiler için Alaçatı'nın taş evleri nefes almamızı sağlıyor.

Üstelik sokaklarda dolaşırken 'Vay kimler yaşamış ne hayatlar geçmiş bu sokaklarda' diyerek zamanda yolculuk da yapabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En romantik butik oteller burada

6. En romantik butik oteller burada

Evlilik yıldönümü olur, evlilik teklifi olur, ilişki yıldönümü olur ya da sadece romantik bir hafta sonu için bile 'Biçilmiş kaftan' Alaçatı'daki butik oteller.

Hani 'Ben bi koşu romantik olayım' diyorsanız hemen İzmir biletlerinizi hazırlayın zira buradaki butik otelleri başka yerde bulamazsınız. Başınız dönecek.

7. Siz hiç lavanta kokan şehir gördünüz mü?

7. Siz hiç lavanta kokan şehir gördünüz mü?

Bazı şehirlerin kendine has kokuları vardır. O koku, sokaklarda sizi karşılar. İşte Alaçatı'nın bir kokusu varsa o da lavantadır. Tatilinizi burada geçirirseniz kurutulmuş lavantalar alabilir, evinize götürebilirsiniz.

Sadece lavanta değil, Ot Festivali yapılan Alaçatı'da yiyebileceğiniz çeşit çeşit otlar da sizi bekliyor. Eh 'Akdeniz Usulü Beslenme' diye bir şey var.. Denemelisiniz.

8. Hem kitesurf hem windsurf birlikte

8. Hem kitesurf hem windsurf birlikte

Bilmiyorsan da öğrenmelisin. En az hayatında bir kez denemek zorunda olduğun etkinliklerden birisi bu sporlardan herhangi biri. Rüzgarla arkadaş olmak, suyun üzerinde süratle ilerlemek için Türkiye'nin en iyi noktalarından birisi Alaçatı. Hem birden fazla surf çeşidi birarada.

Bu arada, bilmiyorsanız eğitimini alma, malzeme kiralama şansınız da var. Hissettiklerinize siz bile inanamayacaksınız.

9. "O yapıldı canım"

9. "O yapıldı canım"

Bugün, yenilenebilir enerji kaynakları konuşulurken, ilk akla gelen 'Rüzgar enerjisi'. Türkiye'nin ilk rüzgar enerjisi santrallerinden birisi, Alaçatı'da kurulu ama bugün hala tartıştığımız rüzgar enerjisinden faydalanma konusu bundan yüzyıllar önce keşfedilmiş ve yel değirmenleri kurulmuş bölgede.

Biraz tarih merakınız da varsa Alaçatı'daki yel değirmenleri size keyifli saatler yaşatabilir.

10. Çarşı hep hareketli ve keyiflidir

10. Çarşı hep hareketli ve keyiflidir

Alaçatı çarşısı neredeyse 24 saat yaşar. Dilediğiniz gibi gezebilir, gecenin ilerleyen saatlerinde bile aklınıza gelmeyecek alışverişler yapabilirsiniz.

Hem sevdiklerinize hediyeler almak hem tatil anılarınızı evinize taşımak için mutlaka Alaçatı çarşısında birkaç saat geçirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus : Yerel ürünlerle hazırlanan yiyecek ve tatlılar

Bonus : Yerel ürünlerle hazırlanan yiyecek ve tatlılar

İnanamayacağınız kadar çeşitli yiyecek ve tatlıyı bulabileceğiniz, Akdeniz Mutfağı'nın en iyi örneklerini, yerel sebze ve meyvelerle hazırlanmış halde Alaçatı'da yiyebilirsiniz. Tatlıyı fazla kaçırmazsanız, tatilde fazla kilo almadan evinize dönebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0