Görüş Bildir
Haberler
Sınırda 'İnsan Kaçakçılarına Müdahale Eden Bir Asker Şehit Oldu'

Sınırda 'İnsan Kaçakçılarına Müdahale Eden Bir Asker Şehit Oldu'

Onedio Medya
15.02.2016 - 09:15 Son Güncelleme: 15.02.2016 - 11:40

Hatay'ın Suriye sınırındaki Yayladağı ilçesinde, insan kaçakçılarına müdahale eden bir askerin şehit olduğu açıklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın verdiği bilgiye göre, Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan insan kaçakçılarına müdahale etmeye çalıştı. 

İnsan kaçakçıları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Er Mustafa Uygun bıçaklandı. İnsan kaçakçıları kaçarken, ağır yaralanan asker kurtarılamayarak şehit düştü.

Hatay Valisi: "Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oldu"

Hatay Valisi: "Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oldu"

Hatay Valisi Ercan Topaca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''İnsan kaçakçıları geçerken asker bunlara müdahale ediyor, çalılık alanda bir boğuşma oluyor. Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oluyor. Şu anda adli süreç devam ediyor. Burada bir çete var. Bir kısmı bu tarafta, bir kısmı karşı tarafta.'

'Asker Suriye tarafına geçmedi'

Vali Topaca, 'Karşıya bir müdahalemiz, 'asker geçti, tabur geçti' falan diyorlar, öyle birşey yok. Herhangi bir şekilde karşıya müdahale yok. Biz bunları engelleyecek, önleyecek tedbirleri alıyoruz. Askerimiz orada duvardan atlayıp koşarak geçmeye çalışınca, çalılıkların içerisinde müdahale etmeye kalkıyor.' diye konuştu.

Ercan Topaca, sosyal medyada yer alan ilçeye giriş çıkışın yasaklandığı iddialarıyla ilgili de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, bölgede arama yapıldığını, giriş çıkışın kontrollü sağlandığını belirtti.

Bu arada, sınırdaki Güveççi ve Görentaş mahallelerinde camiden yapılan Türkçe ve Arapça anonsla vatandaşlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Bölgeye çok sayıda polis ve asker ile tedbir amaçlı ambulans sevk edildi. İlçe girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı, araçlarda arama yapıldığı gözlendi.

Genelkurmay: Çatışma çıktı

Genelkurmay: Çatışma çıktı

Olay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı' nın internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur.

Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit Mustafa Uygun 2 ay önce nişanlanmış

Şehit Mustafa Uygun 2 ay önce nişanlanmış

Şehit olan Sözleşmeli Er Mustafa Uygun bugün Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Denizli'ye getirilen şehit Uygun' için, Delikliçınar Yeni Camii'nde askeri tören düzenlendi.

Binlerce kişi katıldı

İkindi vakti kılınan cenaze namazına; eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve 10 bine yakın Denizlili katıldı. Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, baba Cevdet Uygun'a taziyelerini iletti.

Cenaze namazından önce şehidin ailesi ve henüz iki ay önce nişanlandığı Burcu Yolcu, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sloganlar eşliğinde binlerce kişinin uğurladığı şehit Uygun, Pamukkale Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

AA, DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Akitler şuna bir cevap yazabilirler mi acaba? https://twitter.com/sitivmekkuin/status/699159149578489857 https://twitter.com/almukawamah/status/69912564973... Devamını Gör

kartacali

selefi köpekleri askerin kafasını keserek şehit edince tek ses etmiyorlar tek bildikleri esad esad esad yeterki suudi köpekleri el nusra vb burnu kanamasın

Yorumcu Bey

Kaçakçı falan değiller. Nusracılar Türk askerinin kafasını kesmiş. ABV