Görüş Bildir
Haberler
Yatağan İşçileri Ankara'ya Yürüyor

Yatağan İşçileri Ankara'ya Yürüyor

Onedio Medya
22.01.2014 - 12:53 Son Güncelleme: 22.01.2014 - 15:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yatağan İşçileri Ankara'ya Yürüyor

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de çalışan enerji ve maden işçileri özelleştirmenin iptal edilmesi için yarın Ankara'ya kitlesel yürüyüş düzenliyor.

MUĞLA- Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de bulunan santral ve madenlerde çalışan Tes-İş ve Türkiye Maden-İş üyesi işçiler yarın Ankara'ya yürüyecek.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de bulunan santral ve madenlerin özelleştirilmesine karşı dört yıldır sürdürülen mücadeleye rağmen özelleştirme ihalesine katılacak firmaların son teklif verme süreleri yarın doluyor. Özelleştirme politikasını protesto edecek olan enerji ve maden işçileri aileleriyle Ankara'ya yürüyecek.

TEKEL direnişinin ardından Ankara'ya en kitlesel işçi çıkarmasını gerçekleştirecek olan işçiler bugün saat 16.00'da direniş çadırı önünde yapacakları basın açıklamasının ardından Ankara'ya hareket edecek.

ETHA'ya konuşan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yarın saat 10.00'da Sıhhıye'de toplanarak özelleştirmeyi protesto edeceklerini söyledi.

24 Ocak 2014 tarihinde yapılması planlanan özelleştirme ihalesinin de Nisan ayına ertelendiğini söyleyen Erçelik, 'Biz özelleştirmenin tamamen iptal edilmesi için Ankara'ya yürüyoruz' dedi. Erçelik, tüm işçilerin yakınlarıyla Ankara'ya yapacakları yürüyüşe katılması çağrısı yaptı.

Etha

Kaynak: http://www.etha.com.tr/Haber/2014/01/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0