Görüş Bildir
Haberler
Yassıada'da Yeşilin Y'si Kalmadı...

etiket Yassıada'da Yeşilin Y'si Kalmadı...

Onedio Medya
05.02.2016 - 11:09 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 13:43

1. derece doğal ve tarihi sit, 3. derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı sürüyor. Levon Bağış tarafından paylaşılan ve uçaktan çekilen fotoğrafta adadaki hemen hemen tüm ağaçların kesildiği, dolgu yapılarak ek inşaat alanları oluşturulduğu ve bazı tepelerin tıraşlandığı görülüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Levon Bağış / Twitter

Bir süre önce 5 yıldızlı otel, 2 bin 500 kişilik lokanta, masaj salonları, gece kulüpleri ve büyük otopark ile gündeme gelen Yassıada'nın yeni fotoğrafı, adada yeşilden eser kalmadığını gözler önüne seriyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' haline getirmek istediklerini açıkladığı Sivriada ve Yassıada'ya planlanan inşaatlar için ilk kepçe Mayıs 2015'te vurulmuş, adalar imara açılmış, ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'turizm yatırım belgesi' verilmişti.

Adanın eski hali

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalar Savunması ve çok sayıda kişi ise tepki göstermişti.

'Demokrasi ve Özgürlük Adaları' projesinin temel atma töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, tarihi dokuya hiçbir zarar verilmeyeceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

'Burada 4 hususa dikkati çekmek isterim. Birincisi, Yassıada ve Sivriada burada yaşanan hatıralarıyla tarih içinde muhafaza edilecek. İkinci husus, tarihi doku itibarıyla Bizans'tan kalan bazı tarihi kalıntılar da muhafaza edilecek ve tarihi dokuya hiçbir zarar verilmeyecek. Üçüncüsü, yeşil alan konusunda. Burada bir tek ağaç eksilirse yerine ağaç dikilecek. Dördüncüsü de bu alanın kullanılması, kesinlikle demokrasi ve özgürlük kavramlarıyla uyumlu şekilde olacak. Mekan, barış görüşmeleri için kullanılacak, kongre merkezi olarak kullanılacak, demokrasi çalıştayları yapılacak. Buraya otel şeklinde yapılan düzenleme kesinlikle eğlence maksatlı kullanılmayacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
414
261
160
20
10
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Kurt

Abi demek ki olayınız inşaat için yer açmak falan değil. Doğaya karşı kendinize has bir nefretiniz var. Adayı silme bina dolduracak değilsiniz amk.

Deniz Aslan

O BETONLARIN ALTINDA KALASINIZ AQ MAHVETTİNİZ HER YERİ!

Caps

Ağaçlar götünüze girsin. Affedersiniz.

Ceren Olcay

Hiç affedersiniz diyecek bir şey yok. Çok iyi söyledin.